Bad Gastein

Bad Gastein is een plaats die veel mensen waarderen. Het is dus een grote kans dat je nog eens terugkomt, als je hier voor het eerst naartoe gaat. Het is sporten en ontspannen tegelijk, aangezien er verschillende kuuroorden aanwezig zijn.

De sfeer

Iedereen die hier is geweest, wil het aanbevelen. Het is een chique plaats, maar toch is het voor de gewone mens ook een heerlijke bestemming. Het is een diverse plaats, die je het gevoel geeft dat je een exclusieve vakantieganger bent. Uiteraard ben je gewoon een van de velen, maar als je er loopt ben je dat helemaal vergeten. Het is geen ultieme feestbestemming, maar je komt hier de nodige avondjes wel door.

De indeling

Het is een gezellig dorpje wat ook vooral de ontspanning promoot. Het is zo dat er op elke hoek, beetje overdreven, een kuuroord te vinden is. Dat betekent dat je je lichaam na het sporten kunt geven wat het verdient, namelijk rust. Het dorp kent 4500 inwoners, wat in het hoogseizoen ver wordt overtroffen door het aantal toeristen.

Skigebied Bad Gastein

Bad Gastein ligt in het skigebied van Gastein. Het is een prachtig gebied, vooral omdat het ook in contact staat met de Graukogel. Hier is het rustig, maar toch uitdagend. De gebieden zijn niet allemaal gemakkelijk te bereiken door te skiën, maar gelukkig rijdt er ook de skibus, die je snel op alle plaatsten brengt die je wilt. Er zijn veel verschillende pistes, maar het meeste is toch voor de gemiddelde skiërs. Totaal liggen er pistes van 203 kilometer.

Pistesbad gastein
Blauwe pistes: 57 km
Rode pistes: 118 km
Zwarte pistes: 14 km

Liften
11 sleepliften
18 stoeltjesliften
15 gondels

 

Webcambeelden Bad Gastein

Positieve en negatieve punten

Positieve punten
- Chique plaats, veel mogelijkheden om tot rust te komen
- Prachtige pistes en sneeuwzeker
- Divers gebied, voor ieder wat wils

Negatieve punten
- Redelijke après-ski, maar niet geweldig
- Vrij drukke wintersportbestemming

Aanbieding Wintersport Bad Gastein

Bad gastein