Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4.4/5 - (5 stemmen)

Het skigebied Achensee ligt op de grens tussen Beider en Tirol. Achensee is een klein maar fijn skigebied voor iedereen. In het midden van de pistes heb je een prachtige bergmeer dat de Achensee heet. Als je naar de dropjes gaat heb je hier een prachtige uitzicht op die je niet moet missen. Het skigebied bestaat uit de dorpen:Vrouw met een snowboard in de sneeuw

Maurach

Binnen 5 minuten ben je met de rofangrodel in het dorpje Maurach dat op 980 meter hoogte ligt. Je hebt hier geprepareerde pistes, een skigebied voor kinderen en een uitdagende skyglider. Je hebt er in ieder geval veel te doen en kunt er veel plezier beleven met het hele gezin.

Pertisau

Onderweg naar dit dorpje kan je genieten van het prachtige uitzicht over het meer en het drop Pertisau. Het is een goede plek voor de beginners, je hebt namelijk een lopende band lift. Ook is het de iedeale plek voor gezinnen. Als de kinderen lekker aan het oefenen of spelen zijn. Kan je ze goed in de gaten houden via de gezellig berghut. Hier kan je gezellig wat eten en drinken en genieten van de zon als die te voor schijn komt. Je hebt één plek dat nog geschikt is voor een gevorderden skiër en dat is de rode afdaling in het middelgedeelte, waar je trouwens ook prachtig uitzicht hebt op het meer.

Achenkirch

Bij de noordelijke oevers van het meer ligt het plaatsje Achenkirch. Dit skigebied ligt op een hoogte van ongeveer 950-1800 meter. Leuk om te weten is dat dit dorpje een van de sneeuwzekerste gebieden is van Oostenrijk. Het is wel een klein skigebiedje maar het is wel gevarieerd.

Activiteiten

Achensee is een top gebied voor sportieve activiteiten, zo kan je er golven, heb je er veel wandelroutes waar je een hele dag aan kwijt ben, je hebt 250 km aan fiets en mountainbikesroutes en het is een paradijs voor langlaufers er is namelijk 200 kilometer aan loipes. Ook leuk om te doen in de vakantie is een tocht maken met de Achensee- stoomboot. Ook de moeite waard is de Fly-Rofan. Dit is een kabelbaan waar u in een tuigje onder wordt gehangen en vervolgens over het skigebied heen zweeft. Dit moet je een keer geprobeerd hebben. Je hebt prachtig uitzicht en dit is iets wat je niet veel vaker mee kan maken.

Pistes

Achensee is heel geschikt voor gezinnen. Het is namelijk een erg kindvriendelijk gebied en ideaal voor beginners. De skigebieden beschikken namelijk over mooie brede afdalingen en ze zijn goed overzichtelijk. De gevorderde skiërs zullen het gebied iets minder vinden, Voor hun heb je niet echt een uitdaging. Het gebied heeft ongeveer 50 kilometer aan piste. De pistes zijn als volgt:

  • Blauwe pistes – 13 kilometer

  • Rode pistes – 30 kilometer

  • Zwarte pistes – 7 kilometer

Je hebt er genoeg liften rondom het gebied van Achensee. Zo heb je 6 stoeltjesliften, 27

bergliften, 19 sleepliften en 2 gondelbanen.