Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Brixen im Thale

5/5 - (1 stemmen)

Brixen im Thale is erg geliefd bij het Nederlandse publiek. Het ligt naast Westendorf en ligt heel centraal in SkiWelt. Vanuit Brixen im Thale kun je gemakkelijk richting Kitzbühel, maar ook is er een directe route naar het hoofdgebied van Hohe Salve te vinden.

SfeerBoomstammen in de sneeuw met lichtinval

Brixen im Thale is een lang uitgerekt dorp met veel familiepensions en hotels. In de namiddag begint de après-ski in het gebied. Twee bars zijn erg gunstig geplaatst naast de dalstations. In de avond is het wat rustiger in het dorp. Als je liever het bruisende nachtleven in wilt gaan, kun je beter naar Westendorf of Kirchberg vertrekken. Dit is ongeveer 15 minuten rijden vanaf Brixen im Thale.

Brixen im Thale is tevens het oudste dorp van het gebied. Het is tevens de naamgever van Brixental. Het ligt tussen de bergen van Hohe tauern en Wilde Kaiser. Het is hiermee een perfect uitgangspunt voor een fantastische wintersportvakantie. Ook wandelaars kunnen hier genieten van de ruim 45 kilometer aan wandelpaden. De wandelpaden worden goed bijgehouden zodat er geen complicaties te vinden zijn.

Indeling

Het dorp is een geschikte wintersportbestemming, doordat het een gunstige ligging heeft ten opzichte van de skigebieden SkiWelt en Kitzbüheler Alpen. Beide dalen zijn aan beide zijden geopend. Dit zie je niet vaak bij een dal. Het dorp is tevens een verbinding tussen Intall en Kitzbühel en ligt verspreid om de hoofdweg heen. Dit gaat tot spijt ten koste van de klasse van het dorp. Via Brixen im Thale kun je terecht bij 280 kilometer aan pistes.

Brixen im Thale staat alles behalve bekend als een bruisende feestgelegenheid. Toch is er een klein aanbod van feestbestemmingen. Dit zijn de Papalapub en de Brixner Stadl. Deze liggen beiden naast de gondel. Voor de échte feestgelegenheden kun je beter een dagje in Kirchberg of Westendorf spenderen.

Als je met jonge kinderen op pad bent, is het geen probleem om een leuke bezigheid te vinden voor je kind. Vanaf 36 maanden kan het kind terecht in de skikindergarten, zelfs de hele dag. Wanneer zij er klaar voor zijn, kan hun techniek geperfectioneerd worden op het grote aantal van blauwe pistes rondom Hochbrixen en Zinsberg.

Skigebied Brixen im Thale

Het dorp is een perfecte plek voor een langlauf- of skivakantie. Er zijn genoeg voorzieningen aanwezig in het dorp en er komen skiërs van alle niveaus aan de beurt op een voor hun geschikte piste. Er zijn in totaal vier dalafdalingen beschikbaar, in alle kleuren en zowel op de zuidhelling als op de noordhelling. Skischolen zijn ook aanwezig in het gebied, twee stuks met veel Nederlandse leraren.

Het dorp heeft een bijzondere positie. Aan de noordkant kan je met de gondel naar Hochbrixen en krijg je toegang tot het enorme skigebied SkiWelt. Via het zuiden gaat de gondel naar Choralpe. Hier ligt het skigebied Westendorf dat verbonden is met Kirchberg en Kitzbühel.

Snowboarders kunnen terecht in maar liefst drie funparks: Boarders playgroind, Gampenkogelbahn en Intersport Kaiserpark. Deze drie funparken liggen verspreid over het gehele skigebied en hebben ieder weer hun eigen stijl.

Ook de langlaufers worden niet overgeslagen. Er loopt zo’n 15 kilometer aan loipes door het winterlandschap van Brixental. Als je op zoek bent naar een groter gebied moet je uitwijken naar nabijgelegen plaatsen in de omgeving. Een aanrader is de brixentalloipe.

Pistes

Totaal: 280 kmBlauwe pistes: 134 km
Rode pistes: 129 km Zwarte pistes: 17 km

Liften

39 sleepliften
36 stoeltjesliften
15 gondels

Positieve en negatieve punten

+        Veel mogelijkheden om te leren skiën voor kinderen
+        Het dorp creëert een verbintenis tussen de nabijgelegen dorpen
+        Een grote lengte aan pistes in totaal

–        Een klein après-skigebied
–        Weinig zwarte pistes
–        De bars zijn ver verwijderd van de pistes

Algemene feitjes over Brixen im Thale

  • Brixen im Thale is het oudste dorp in het skigebied
  • Een alternatief vervoer in Brixen im Thale is te paard
  • Brixen im Thale is aan beide kanten geopend, in tegenstelling tot bijna alle andere dorpen