Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De charme van Oostenrijk

5/5 - (2 stemmen)

NatuurKerktoren in de bergen

Oostenrijk heeft veel te bieden buiten de wintersport. Het land, dat iets meer dan twee keer zo groot is als Nederland, is centraal gelegen in Europa. Het aantal inwoners is daarentegen maar de helft van dat van Nederland. Hierdoor is er voldoende rust en ruimte te vinden buiten de wintersport om. In die rust en ruimte kun je uitstekend wandelen en genieten van de adembenemende en spectaculaire natuur.

Steden

Buiten de adembenemende natuur kent Oostenrijk vele mooie steden die zeer divers en rijk aan historie zijn. De eerste vermeldingen van de naam Oostenrijk komen voor in de tiende eeuw na Christus. Maar ver daarvoor waren er al een aantal Romeinse nederzettingen te vinden in wat we nu Oostenrijk noemen. in de tijden daarop (zoals de eerste- en tweede wereldoorlog) is er veel veranderd in het land. Er zijn nu dus vele steden die een hele rijke en indrukwekkende historie hebben. Dat is ook de reden dat veel steden staan op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Wenen

Als u geïnteresseerd bent in cultuur en architectuur dan is een grote stad als Wenen een ware traktatie. De stad telt meer dan 1.8 miljoen inwoners en is het echte hart van Oostenrijk.

Deze stad is in de zomer en in de winter een mooie bestemming. Zo kun je in de zomer genieten in de Volkgarten. In dit park vindt u verschillende prachtige bloembaden. In de winter is er natuurlijk ook genoeg te doen. De stad is dan geheel in kerstsfeer gehuld en je kunt ook naar de Karlskirche met spectaculaire plafondschilderingen.

Klagenfurt

Voor wie het wat rustiger wil hebben is een kleinere stad als Klagenfurt interessant. De elegante stad telt iets minder dan 100.000 inwoners. Deze stad ligt aan de zuidzijde van de Alpen in de regio Karinthië. De regio Karinthië is populair vanwege zijn diep valleien en heldere bergmeren. Deze regio is dan ook na Tirol en Salzburg de meest bezochte van Oostenrijk. Ondanks de meeste mensen naar deze regio gaan om van de natuur te genieten, is de stad zeker een bezoek waard.

In de stad komt de renaissance helemaal tot leven. In Klagenfurt kun je heerlijk bijkomen aan de vele terrasjes en knusse pleintjes. De historische binnenstad ligt aan Alter Platz, dit plein ligt langgerekt in het midden van mooie huizen uit de renaissancetijd. De gebouwen rond het plein zijn in felle kleuren geschilderd. De stad kent vele musea en buiten de stad zijn veel bezienswaardigheden zoals het kasteel op de Ulrichsberg en Burg Hochosterwitz, een van de bekendste kastelen van Oostenrijk.

Oostenrijk als vakantiebestemming

Oostenrijk is zowel in Europa als buiten Europa een populaire bestemming om te genieten van uw vakantie. U bent niet de enige; per jaar wordt het land dat zo’n 8,5 miljoen inwoners telt bezocht door meer dan 20 miljoen mensen van over de hele wereld. In steden moet je in de zomer niet gek opkijken als je veel auto’s ziet met een Arabisch kenteken: vele rijke mensen uit arabische landen hebben de charme van Oostenrijk ontdekt en laten hun auto zelfs overkomen voor de vakantie. Ook is Oostenrijk een populaire vakantiebestemming bij de Aziatische gasten. De toeristen komen vooral af op Oostenrijk vanwege zijn verfijnde cultuur. De Oostenrijkers staan dan ook niet voor niets bekend als een zeer gastvrij en vriendelijk volk. Ervaar het zelf!