Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Diedamskopf

4/5 - (3 stemmen)

Persoon met de rug naar de camera toe met een bontjas Wanneer je heel graag op wintersport, maar niet zit te wachten op de grote, populaire en vooral dure bestemmingen is het aan te raden om te kijken naar de iets kleinere, minder populaire en minder toeristische skigebieden. Deze skigebieden bieden vaak dezelfde wintersportervaring die je ook zou krijgen in de grote gebieden, maar dan met veel meer rust. Ideaal voor familievakanties of voor beginners. Een voorbeeld van zo’n ideale plaats is Diedamskopf.

Over Diedamskopf

Diedamskopf is een relatief onbekende bestemming in het Bregenzerwald. Ondanks dat Diedamskopf onbekend is, is het toch een uitstekende plaats om te skiën of te snowboarden. Er zijn verschillende uitwegen voor verschillende niveaus, zoals de blauwe pistes die ideaal zijn voor de beginnende wintersporters onder ons. Diedamskopf staat bekend om de wijde bogen in de skigebieden, waardoor deze dus ideaal zijn voor de beginnende wintersporters. Daarnaast is er ook een zwarte piste aanwezig, die weer ideaal geschikt is voor de meer ervaren wintersporters. De skigebieden in Diedamskopf krijgen een goede beoordeling voor de beginnende wintersporters, maar ook voor de ervaren wintersporters. Daarnaast scoort het ook nog eens hoog in de categorie familievakanties.

De dorpen in Diedamskopf

In het skigebied van Diedamskopf zijn twee dorpen aanwezig, namelijk Au en Schoppernau. Au staat bekend als een waar langlaufparadijs. Vanuit dit dorp zijn de pistes in het skigebied uitstekend te bereiken. In dit dorpje hangt een waanzinnig romantisch sfeertje en het dorp is ideaal voor de vakantiegangers. Au staat er daarnaast ook om bekend dat het een ideale bestemming is voor families met kinderen. In Au zijn er ook veel restaurants aanwezig die traditionele Oostenrijkse gerechten serveren, zoals Melksoep, Kaasschotel, Mousse en een kersenpannenkoek. Au is ideaal voor een iets rustigere vakantie en heeft verschillende plaatsen waar heerlijke wandelingen gemaakt kunnen worden.

Net zoals Au staat Schoppernau bekend als een waar langlaufparadijs. Het is een heerlijke bestemming om samen met de kinderen tot rust te komen, maar ook om een actieve vakantie tegemoet te gaan, aangezien er veel activiteiten te vinden zijn in het dorpje Schoppernau. Naast de rust en de vele activiteiten zijn er ook een aantal gezellige après-ski-bars te vinden, waar u na een lekkere dag in de buitenlucht een heerlijk afzakkertje kunt nemen. Een van de meest bezochte activiteiten in Schoppernau is de permanente tentoonstelling over het leven en het werk van de Oostenrijkse dichte Franz Michael Felder. Er zijn ook verschillende mooie gebieden waar u een schitterende wandeling kunt maken en optimaal van uw Wintersport kunt genieten.

De mogelijkheden in Diedamskopf

Wanneer u op vakantie echt optimaal wilt wintersporten zult u in het gebied van Diedamskopf voldoende mogelijkheden om uw sport te beoefenen vinden. In Diedamskopf zijn er in totaal 13 kilometer aan blauwe pistes te vinden. Daarnaast zijn er 18 kilometer aan rode pistes en zijn er 9 kilometers aan zwarte pistes. In totaal is er dus 40 kilometer aan skipistes en is er voor iedereen wat wils. De bergen in Diedamskopf hebben een hoogte van 2060 meter, waardoor u dus voldoende uitdaging heeft.