Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Ehrwald

4/5 - (1 stemmen)

Man met helm en skibril op waar de zon in weerkaatst Een dorpje waar heerlijk geskied kan worden is Ehrwald. Dit dorpje is gelegen in de gemeente Reutte in de Deelstaat Tirol. Dit gebied ligt in het Noorden van Oostenrijk en daarom voor mensen die met de auto op vakantie gaan redelijk snel aangereden. Er wonen rond de 2600 a 2700 mensen in het dorp. Doordat dit dorpje dicht tegen de Duitse grens aan ligt mond hier ook de Zugspitze uit in het dorp. Vroeger was het dorpje ook de grensovergang tussen Duitsland en Oostenrijk, hierdoor kreeg het allerlei belangrijke rollen, zo ook in de mijnbouw. Dit zorgde voor veel verkeer, uiteindelijk werd dit verkeer vervangen door toeristen zij begonnen de plek in de zomer en in de winter te bezoeken.

In de zomer wordt het plaatsje vooral bezocht voor het naast gelegen park, dit park is een natuurreservaat genaamd, Ehrwalder Becken. Ook vindt er jaarlijks een traditie plaats in dit gebied, dit gebeurt in het weekend rondom 21 juni, dan wordt het gebied verlicht door het ‘’zonnewerende vuur’’, er gaan dan vervolgens mensen de bergen met een fakkel in de hand. Dit traditionele feest is toegevoegd op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De sfeer

Door de rijke historie is dit dorpje erg mooi en zeker aan te raden voor de personen die van traditie houden. Er is dan ook veel Après ski waar men kan van genieten, er zijn ook tal van restaurants waar men lekker kan eten, de traditionele en internationale keuken wordt hier dan ook voor u bereid. Verder is het dorp en het gebied erg kindvriendelijk, dit maakt het een goede wintersport locatie voor vele, zowel gezinnen als personen die opzoek zijn naar een feestje. Er is ook een zwembad aanwezig in het dorp, men kan ervoor kiezen om een dagje hierdoor te brengen en niet op de koude pistes. Tevens ligt de prijs van dit dorp niet hoog, de prijzen zijn een beetje gemiddeld waardoor dit aangenaam op vakantie gaan is. Er kan dus goed gegeten worden voor een normaal bedrag, dat is op vakantie altijd mooi meegenomen.

Het skigebied

Ehrwald is gelegen in de Zugspitze gebergte, daarom is er veel keuze aan pistes en kan men kiezen op welke piste zij willen gaan skiën. Zo is er een skilift aanwezig die u eenvoudig kunt bereiken en gebruiken, tevens is er de mogelijkheid om in de avond te skiën. Er is in totaal 139 km aan skipiste, verdeeld over verschillende categorieën, hiervan 85 km makkelijk, 47 km is gemiddeld en 7 km is moeilijk. Doordat het er zoveel makkelijke pistes zijn, zijn deze uitermate geschikt voor kinderen. Daarom is het aanleren van skiën en skiën voor de eerste keer zeker goed te doen in Ehrwald. Ook de rondom liggende dorpjes zijn makkelijk te bereiken, hierdoor is een uitstapje gauw gemaakt en zo kan men er ook voor kiezen om een dagje naar een ander skigebied te gaan. Deze gebieden zijn ook van alle luxes voorzien zo kan men ook de hele omgeving verkennen