Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Ellmau

4/5 - (1 stemmen)

Ellmau is een gemeente die terug te vinden is in de deelstaat Tirol van Oostenrijk. In zowel zomer en winter is het een populaire toeristenplaats voor mensen. Op 820 meter hoogte is het dorpje te vinden. Het hoogste punt in de gemeente ligt op 2344 meter hoogte. Ellmau behoort daarnaast tot een van de grootste skigebieden van Europa, Skiwelt Wilderkaiser Brixental. Het dorp zelft heeft een sierlijke kerkje en naast de skimogelijkheden kun je ook prima gebruik maken van de après-ski mogelijkheden. Daarnaast is er ook nog een speciale bar genaamd de memory pub.

Sfeer

Ellmau is een dorpje dat er compleet op is ingericht om wintergasten te kunnen herbergen. Er zijn ontzettend veel hotels en verschillende andere faciliteiten. Het dorpje is er echter niet van onderdoor geschoten en ziet er dus nog prima uit. Er zijn veel Nederlanders te vinden tijdens de Nederlandse schoolvakanties. Tijdens de schoolvakanties hoor je hier dus ook voornamelijk de Nederlandse taal. Voor de mensen die liever op vakantie gaan om van het Nederlands af te zijn is dit niet de plek om te gaan wintersporten.

Indelingman in zwarte jas en gele helm rijden op sneeuwski

Vlak bij het dorp kun je verschillende mogelijkheden vinden voor de beginnende skiërs. Aangezien er veel Nederlanders komen tijdens de vakantie zijn er ook genoeg Nederlands sprekende ski instructeurs te vinden. Voor de jongere kinderen is het dus eenvoudig om hier lessen te nemen zonder dat ze een andere taal hoeven te spreken.

Naast de skigelegenheden staat het dorpje ook wel bekend om het mooie Kaiserbad. Het Kaiserbad is een mooi overdekt zwembad met een verwarmd buitenbad. In het Kaiserbad is ook nog een glijbaan te vinden van 92 meter lang met verschillende sauna’s en een beautycentrum.

De rodelaars kunnen hier ook nog genieten van de 4.5 kilometer verlichte rodelbanen. Er zijn ook genoeg winterwandelroutes te vinden voor de wandelaars die het skiën en loipen even zat zijn.

In de zomervakantie biedt Ellmau het Hexenwasser in Söll aan. Dit is een interactief park bij Alpinolino bij de kabelbaan van Westendorf. Daarnaast is er ruim 400 kilometer aan wandelwegen die je zonder begeleiding zou kunnen bewandelen. De bergen kunnen er ook beklommen worden, maar hier kun je alleen op onder begeleiding van een gids.

Pistes

Blauwe pistes: 134 km

Rode pistes: 129 km

Zwarte pistes: 17 km

Totaal: 280 kilometer totaal

Liften

39 Sleepliften

36 Stoeltjesliften

14 gondels

Positieve en negatieve punten:

+             Mooi gebied

+             Makkelijke pistes voor de beginners

+             Kaiserbad

–              Weinig après-ski

–              Erg Nederlands (kan ook een voordeel zijn natuurlijk)

Algemene feitjes Ellmau

– Wist je dat Ellmau een mooi binnen en buitenbad heeft.

-Wist je dat er meer dan 400 kilometer wandelwegen zijn