Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Filzmoos

4/5 - (4 stemmen)

Als je met je gezin naar Oostenrijk op wintersport gaat, vind je geen knussere plaats dan Filzmoos. Het is een lieflijk plaatsje, maar er is heel erg veel te doen. Het ligt in het skigebied Ski Amadé, maar bij het dorpje zelf zijn vooral blauwe pistes te vinden. Er is heel veel aandacht voor de kinderen, dus ideaal voor het hele gezin.

De sfeer

Zoals gezegd is het een hele gezellige sfeer in het dorpje Filzmoos. Doordat het een kindvriendelijke bestemming is, zal je hier ook veel kinderen tegen komen. Houd je hier niet van, of ben je op zoek naar een feestbestemming, dan kun je beter iets anders zoeken. Ben je een beginnende skiër of een gezin met kinderen die graag willen leren skiën: de perfecte bestemming!

Indeling

Het dorp zelf heeft een gezellig indeling. Het ligt vrij afgelegen, aan de rand van het skigebied Salzburger Sportwelt. Aangezien er veel gezinnen zijn, is het er ’s avonds niet meer dan gezellig druk. Voor een goede après-ski bestemming kun je beter iets zoeken aan de andere kant van de Ski Amadé. Er zijn genoeg plaatsen die voor jongeren ook te bezoeken zijn. Het dorp is dus vrij rustig, maar erg gezellig en knus.

Skigebied FilzmoosMan in zwarte jas en blauwe denimjeans die overdag op een snowboard rijdt

De pistes zijn ideaal voor beginners. Dit betekent dat het erg vlakke en brede pistes zijn. Ideaal dus voor kinderen en beginners. Mocht je niet houden van alleen vlakke pistes kun je hier ook terecht. Het dorp ligt namelijk in de Salzburger Sportwelt. Dit is een enorm skigebied. Het is helaas niet per ski te bereiken, maar er rijdt een gratis skibus tussen de gebieden. Dus ook voor gezinnen met jonge en oudere kinderen is dit een ideale plaats. Filzmoos zelf kent helaas maar 10 kilometer aan pistes. Dit is weer erg fijn als je bang bent om de kinderen kwijt te raken.

Pistes (van Salzburger Sportwelt, te bereiken per bus)
Blauwe pistes: 119 km
Rode pistes: 189 km
Zwarte pistes: 42 km

Liften
12 sleepliften
34 stoeltjesliften
43 gondels

Positieve en negatieve punten

Positieve punten
– Ideaal voor gezinnen met kinderen, veel vermaak voor de kinderen
– Gemakkelijke pistes
– Je kunt gemakkelijk per bus naar de omliggende skigebieden

Negatieve punten
– Het gebied is vrij klein en mensen die een uitdaging zoeken moeten een skibus nemen
– Je kunt hier niet goed après-skiën