Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Flachau

4/5 - (3 stemmen)

Flachau is een dorpje in Oostenrijk waar veel wintersport lieverhebbers naartoe gaan in het wintersportseizoen. Het ligt in de deelstaat Salzburg en het dorpje heeft rond de 2600 inwoners. Het dorpje maakt deel uit van het skigebied Ski Amade, dit skigebied is erg groot en heeft in totaal 860 kilometer piste. In het dorpje Flachau is elk jaar ook een ski afdaling voor de wereldbeker skiën. De afdeling die wordt gebruikt is de Hermann Maier Weltcupstrecke. Hermann Maier is de bekendste skiër uit het dorpje Flachau. Als je naar het dorpje Flachau rijdt moet je langs een lange weg door een dal en aan het einde van deze lange weg ligt het dorpje. Er stroomt ook een klein riviertje genaamd de Enns door het dorpje.

SfeerSki's op sneeuw in de bergen

Het dorpje Flachau zelf is erg klein en stelt daarom ook niet erg veel voor. De apres ski in het dorpje is daarentegen wel erg leuk en bruisend. Zoals in elk ander skigebied begint om 4 uur de apres ski en verzamelt iedereen zich in de leuke barretjes en kroegjes in het dorpje. Er zijn ook veel leuke barretjes en restaurantjes op de piste, zodat je lekker kan lunchen tijdens het skiën en niet helemaal naar beneden hoeft. Het is een skigebied voor jong en oud. Er zijn ook redelijk veel gezinnen aanwezig en die dansen gezellig mee tijdens de apres ski. Vooral tijdens de apres ski merk je dat Flachau een dorp is waar allerlei soorten mensen naartoe komen. Studenten, ouderen en gezinnen komen er allemaal.

Indeling

Een erg groot voordeel van Flachau is de indeling van het dorpje, want er zijn maar liefst 3 liften waarmee je naar boven kunt. Dit zorgt ervoor dat je hotel of appartement nooit ver van een skilift en kan je snel de berg op. Je hoeft in Flachau dus nooit lang in een vervelende skibus te zitten. De apparatuur en de liften in Flachau is erg modern, dat betekent dat de liften niet vaak stil staan en je bent snel boven. Een nadeel hiervan is wel dat de pistes druk kunnen zijn.
Voor de diehard wintersporters onder ons is er in de avond veel te beleven. Je kunt namelijk in de avond ook gewoon skiën. Op dinsdag en donderavond kan je skiën op verlichte pistes. Voor de kinderen wordt veel georganiseerd door de skischolen. Het is ook erg leuk te rodelen in Flachau en het lokale eten is redelijk betaalbaar.

Skigebied Salzburger Sportwelt

Flachau hoort bij het skigebied Salzburger Sportwelt en valt onder Ski amade.

Pistes

Zwarte pistes: 5 km

Rode pistes: 85 km

Blauwe pistes: 30 km

Liften

1 gondel

7 stoeltjesliften

7 sleepliften

Positieve punten

–       Gezellige apres ski

–       Divers gebied

–       Dicht bij de snelweg

–       3 punten waar je omhoog kan gaan

–       Leuk gebied voor kinderen

Negatieve punten

–       Relatief druk

–       Relatief klein gebied

Top 5 hotels

  1. Alpenchalets Flachauer Gutshof
  2. Hotel hartl
  3. Appartementen Christa
  4. Chalet Marienheim
  5. Chalet auhof