Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gadgets voor tijdens het wintersport

4.7/5 - (3 stemmen)

Ga je op wintersport en ben je nog op zoek naar een coole gadget om tijdens de vakantie te gebruiken? Ik heb een lijstje gemaakt met hele leuke en functionele gadgets om jouw vakantie nog beter te maken!

GoPro gadgeteen persoon die een camera in zijn hand houdt

Als je prachtige beelden wilt schieten zou je een camera op jouw helm kunnen installeren. Dan kun je later op de dag zien waar je allemaal hebt geskied. Je ziet steeds meer mensen met een camera op de helm of in de hand van de piste af gaan. Je kunt er hele leuke beelden mee maken. GoPro heeft goede camera’s te koop maar er zijn genoeg andere aanbieders die misschien wat goedkoper zijn.

Ski Tracks (Lite)

Deze applicatie is heel handig als je allerlei statistieken wilt bijhouden van jouw dagje op de piste. De applicatie werkt met GPS signaal dus je hebt geen internetverbinding nodig, wel zo handig als je in het buitenland bent. Je kunt van alles bijhouden met deze geweldige app. Je kunt bijvoorbeeld zien wat jouw maximale snelheid was, welke afstand je skiet, hoe hoog je op de berg staat en hoe lang je al onderweg bent. Je kunt aan het eind van de dag de gegevens opslaan en zo kun je van elke dag van de wintersport de statistieken bekijken. Je kunt deze applicatie gratis downloaden maar de betaalde versie heeft wel meer opties.

iSKI Austria

Aangezien je waarschijnlijk naar het prachtige Oostenrijk gaat voor de wintersport zou je zeker deze applicatie moeten installeren. Je kan op deze applicatie allerlei informatie zien over Oostenrijk. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de sneeuwhoogte, de kwaliteit van de sneeuw en de liften maar je ziet ook live webcams zodat je kunt zien hoe druk het op de pistes is. Daarnaast kun je ook trofeeën winnen door het doen van uitdagingen en daar kun je uiteindelijk nog prijzen mee winnen ook omdat je ook tegen andere mensen speelt die deze applicatie hebben. Mocht je niet naar Oostenrijk op wintersport gaan, maak je dan geen zorgen. Je kunt de applicatie ook voor Zwitserland, Italië en Frankrijk downloaden.

TripList

Dit is een applicatie voor mensen die moeite hebben met de voorbereidingen voor een vakantie. Je kunt alle dingen die je nodig hebt op een lijst zetten. Als je dan de spullen voor wintersport moet inpakken (waaronder een aantal leuke gadgets van deze pagina natuurlijk!) kun je een lijstje afwerken zodat je niets vergeet. Naast een paklijst kun je ook een To-do lijstje maken als je nog veel voorbereidingen moet doen.

Handwarmer

Heb je vaak last van koude handen tijdens de wintersport? Zippo, het merk van de welbekende aanstekers, heeft daar iets heel leuks op bedacht! Het is namelijk een handwarmer die lijkt op een Zippo aansteker maar dan een stuk groter. Je zet de handwarmer aan en houdt ‘m vast. Je handen worden vanzelf lekker warm!

Schoenendroger

Natte voeten hebben is geen pretje. Na een dagje wintersport is er de kans dat je voeten nat en koud zijn geworden. De Sidas Drywarmer zorgt er voor dat de schoenen droog en lekker warm blijven als je ze ’s ochtends weer aantrekt. Top toch?

Walkie-talkie in je helm

Wil je muziek horen tijdens het skiën maar heb je hightech features in de helm? Ga dan voor de Outdoor Technology Chips bluetooth speakers. Deze kun je eenvoudig in jouw helm monteren. Je kunt muziek luisteren, bellen en je kunt ‘m ook inzetten als Walkie-Walkie zodat je met jouw vrienden op de skipiste kunt communiceren!

De Hanskie want

Het kan tijdens de wintersport klink koud worden. Na een dagje snowboarden heb je waarschijnlijk wel zin in een biertje tijdens de après-ski. Omdat je best wel koude handen hebt is een koud biertje vasthouden ook geen pretje. Gelukkig heeft Hanskie daar iets op bedacht: de ideale après-ski want. Dit is een want met een vakje waar je een biertje in kunt zetten. Het lijkt er op dat je een drankje vasthoudt maar het drankje zit eigenlijk in een vakje in de want. Het ziet er ook nog leuk uit!