Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Hochsölden

4/5 - (1 stemmen)

Hochsölden wordt vaak geassocieerd met echte fanatieke sporters, die vind je hier namelijk genoeg. Het dorpje wordt drukbezocht maar is tegelijkertijd heerlijk rustig. Dit is niet de plek waar je wilt zijn als je komt voor après-skiën: dan moet je iets lager zijn in Sölden. Voor vermaak kun je ook beter wat lager zijn: mensen komen naar Hochsölden echt puur voor de rust en het skiën.

De sfeermet sneeuw bedekte bomen met bruggen en huizen

Zoals gezegd is het dorp goedbezocht door mensen die houden van skiën. Het ligt boven aan de piste en je kunt dus vanuit je bed meteen op de latten door naar beneden. Het is een dorp wat vooral uit hotels bestaat. Qua nachtleven is het hier dus niet te zoeken. Gelukkig zijn er wel pendelbussen die een kleine rit naar Sölden aanbieden.

Indeling

Het dorpje is erg klein en bestaat uit vrijwel alleen hotels, maar de hotels die er staan zijn wel allemaal erg luxe met zwembad, sauna en zo verder. Bovendien hoef je niet vanuit Sölden naar boven, wat betekent dat je niet de drukte van de liften beneden in het dal tegenkomt.

Skigebied Hochsölden

Bij het skigebied Hochsölden, neig je snel naar Sölden te gaan. Als je in Hochsölden verblijft, moet je echt minstens een paar avonden in Sölden doorbrengen. Maar Hochsölden zelf is erg ideaal voor de ervaren skiër die er niet van houdt als het druk is. Dit dorp kent geen wachttijden voor de liften of drukte op de piste. Voor beginners is dit wel een moeilijk gebied, vooral omdat de weg terug een rode of zwarte piste is. Groene pistes zijn er ook niet of amper te vinden.

Pistes
Groene pistes: 0 km
Blauwe pistes: 51 km
Rode pistes: 62 km
Zwarte pistes: 27 km

Liften
8 sleepliften
18 stoeltjesliften
8 gondels

Positieve en negatieve punten

Positieve punten
– Direct vanuit je bed op de piste
– Heerlijk rustig en luxe
– Geen wachttijden bij de liften
Negatieve punten
– Geen nachtleven
– Ook voor andere activiteiten kun je hier niet terecht
– Niet geschikt voor beginners

Algemene feitjes over Hochsölden

– Hochsölden kent vier prachtige uitkijkpunten
– Hochsölden ligt tussen de Big 3, de hoogste bergen van Oostenrijk
– Hochsölden ligt op 2090 meter boven de zeespiegel