Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Ischgl

4/5 - (1 stemmen)

Maak kennis met Ischgl, een prachtige plaats in de deelstaat Tirol. Halverwege Paznauntal ligt het trendy en druk bezochte Ischgl, Ischgl is daarmee ook de belangrijkste plaats in Paznauntal. Ischgl is dé plek voor de fanatieke snowboarder of skiër. Dit gebied heeft alles te bieden voor de ‘ervaren’ wintersporter. Het veelzijdig Ischgl heeft namelijk geweldige pisten, sneeuwzekerheid heel het seizoen door, een authentiek dorpje en een uitstekende après-ski.

Dit gebied heeft ruim 238 kilometer piste, genoeg te doen dus! Naast het enorme skigebied heeft Ischgl ook enorm veel faciliteiten, niet gek dat deze plaats elk jaar opnieuw in Europa’ s top tien verschijnt. Op deze pagina zult u meer informatie vinden over Ischgl. U zult gaan ontdekken dat Ischgl ook voor u dé ideale wintersport bestemming is. Ischgl is één van de beste wintersportbestemmingen in Europa, zo niet de beste bestemming van de wereld!

Skigebied Silvretta Arena Ischgl – Samnaunlandschapsfoto van huis bedekt met sneeuw

Het skigebied in Ischgl is één van de belangrijkste redenen waarom toeristen naar Ischgl komen. Dit skigebied bevat 238 kilometer aan geweldige piste. Een groot voordeel aan deze piste is de sneeuwzekerheid, heel het skiseizoen is de sneeuwzekerheid 100%. Deze sneeuwzekerheid komt doordat 90% van de piste op minimaal 2000 meter ligt. Ischgl ligt erg hoog in de bergen. Het laagste (ski)punt van Ischgl is 1377 meter en het hoogste punt is 2872 meter.

Dit skigebied is vooral geschikt voor gevorderde skiërs en snowboarders. Er zijn een aantal pistes (43 kilometer lang) voor de beginnende skiërs, maar de moeilijke pistes zijn er toch echt in overvloed, meer dan 127 kilometer. Dus gaat u vaak op wintersport en wilt u meer uitdaging, dan is Ischgl de perfecte keuze. Bent u nu een enorm ervaren skiër of snowboarder is Ischgl echt perfect. Als één van de weinig heeft Ischgl een aantal zeer moeilijke pistes, 45 kilometer in totaal. Deze pistes zijn dus uitstekend wanneer u zeer ervaren bent en uitdaging zoekt.

Als wintersporter weet u vast wel hoe vervelend het is om in een gebied te skiën met korte afdalingen. Dan bent u namelijk meer tijd bezig met bovenaan de piste komen, dan het skiën zelf. Van dit probleem zult u in Ischgl geen last hebben. Ischgl beschikt namelijk over de langste piste van Tirol, deze piste is maar liefst elf kilometer lang. De piste, genaamd ‘Eleven’ is tevens één van de langste piste van Oostenrijk. Naast dat deze piste erg lang is, heeft het ook een hoop variatie. Het begin van deze piste is namelijk een zwarte piste, daarna wordt de piste een rode piste. Nog een troost, voor de kortere pistes in Ischgl geldt: Geen wachtrij. Ischgl heeft de nieuwste liften die allemaal zeer optimaal werken. U verdoet dus nooit teveel tijd aan het wachten bij de liften.

Wintersporten met een ‘plus’

Voor de wintersporters die van meer houden dan van afdalingen skiën of snowboarden is er in Ischgl een funpark.

Elk jaar opnieuw wordt met de beste technieken een geweldig funpark neergezet. Dit funpark is verdeelt in drie delen, elk deel voor een ander soort wintersporter. Het eerste deel is Vita Ischgl Snowpark is vooral bedoelt voor professionals. Deze professionals zijn hier dan ook in grote getalen te vinden. Dit freestyle park is enorm groot en is leuk om ook als beginner hier al het freestyle talent te bekijken.

Het tweede gedeelte is Openbare funpark, hier zijn uitdagende hindernissen te vinden voor beginnende en gevorderde freestylers. Daarnaast is er nog het Beginner-funpark, dit park is echt bedoelt voor de beginners. Er zijn makkelijke hindernissen, leuk voor als je een keer een hindernis wilt proberen. Deze twee delen van het funpark zijn tevens enorm mooi aangekleed. Er zijn veel graffiti art en er zijn verschillende sneeuwkunstwerken.

Après-ski in Ischgl

De Après-ski is werkelijk geweldig in Ischgl. Er wordt weleens gezegd dat Après-ski hier is uitgevonden. Er zijn in Ischgl vele berghutten, clubs en barretjes. Dit is de ideale plek om na een lange dag skiën nog even na te genieten. De variatie aan après-ski is geweldig. Wanneer u alleen een drankje wilt doen na een lange dag zijn er genoeg gezellige barretjes. Voor de echte feestbeesten zijn er grote feesten waar je eindeloos kunt genieten. Er worden veel feesten georganiseerd in Ischgl. Deze feesten zijn meestal binnen, maar kunnen ook buiten gevierd worden! Hoe gaaf is dat! Dit zijn vaak openlucht concerten waarvoor grote artiesten worden uitgenodigd.

Geweldige openlucht concerten met de grootste artiesten van de wereld, dat wilt u toch niet missen? Deze concerten zijn een enorm goede toevoeging aan uw vakantie. Aan het begin van elk wintersportseizoen wordt er een concert gegeven, voor de artiest van dit jaar zou u de site van Ischgl moeten bezoeken.

Naast dat er veel bekende artiesten in deze plaats optreden, komen er ook vele om vakantie te vieren.

Zoekt u een uitdagende wintersportvakantie met een uitgebreid scala aan faciliteiten en daarnaast een geweldige Apres-Ski ervaring? Ischgl is de ideale bestemming!