Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jouw skileraar verstaan met een handige app

5/5 - (2 stemmen)

Je gaat voor het eerst op wintersport, spannend! De koffer is gepakt, de ski’s liggen in de skibox en de sneeuwkettingen zijn ook ingeladen. Je hebt in Nederland al flink wat geoefend in een skihal maar nu gaat het dan toch echt gebeuren. De reis gaat naar Oostenrijk, naar Sölden welteverstaan. Een druk en gezellig vakantiedorp gericht op skiën, snowboarden en natuurlijk ook op après-ski.

Het skigebied heeft 150 km aan piste dat betekent dat zowel de beginner als gevorderde skiër er zich kan uitleven. En daar ben je wel blij mee want je bent een beginnend skiër. Je hebt dan ook besloten om in Sölden in een skiklas te gaan. Op internet heb je gelezen dat de skileraar of lerares die jou zal begeleiden, Duits spreekt. En dat is natuurlijk niet gek aangezien Duits de officiële taal is van Oostenrijk. Hier begint eigenlijk ook jouw grootste angst: je kunt geen Duits praten en maar een klein beetje verstaan!

De Google Translate app

Gelukkig heb je vooraf je huiswerk goed gedaan en heb je de Google Translate app gedownload. Hiermee kun je niet alleen woorden en zinnen vertalen maar het is ook mogelijk om gesproken tekst te vertalen. Met andere woorden als je in het Nederlands inspreekt ‘Het gaat goed!’ komt er een vriendelijke stem uit de microfoon die vervolgens zegt ‘Es geht gut!’. Door de app te gebruiken kun jij op een eenvoudige manier communiceren met je skileraar en zijn tips opvolgen. Voor je het weet heb je het skiën onder de knie en trotseer jij zonder vrees de piste. Een extra handigheidje: ’s avonds in de kroeg gebruik je de app natuurlijk ook als je een aardige Spanjaard en Engelsman tegenkomt!

Vakantieapps van UnitedConsumers

UnitedConsumers heeft een top 10 opgesteld van handige apps die ook nog eens gratis te downloaden zijn. Apps die onmisbaar zijn tijdens jouw wintersportvakantie in Oostenrijk. Denk hierbij aan een app om de (sneeuw)voorspelling te bekijken, een navigatie app om de weg te vinden naar de piste en een app zodat jij ’s avonds de weg weet te vinden naar de beste après-ski mogelijkheden. Allemaal apps die jouw vakantie in Oostenrijk net een stukje aangenamer maken. Ga snel naar website en bekijk de handige vakantie apps!