Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kirchberg

4/5 - (1 stemmen)

Kirchberg is onder de Nederlanders erg geliefd, het is een plaats dat in het gedeelte van Tirol ligt. Het is een populaire plaats en gebied want ieder jaar trekken er veel Nederlanders naar de plaats toe, sterker nog ieder jaar neemt het aantal Nederlanders toe dat een wintersportvakantie in Kirchberg boekt. De reden dat de plaats zo populair is komt door het aanbod, naast het afdalen van de pistes is er nog veel meer te beleven. Met een inwonersaantal van 5.256 is het verantwoordelijk voor de echte Oostenrijkse beleving dat authentiek is. Voor een onvergetelijke wintersportvakantie is Kirchberg de ideale plaats voor een vakantie.

Skigebied

De plaats Kirchberg is onderdeel van het skigebied Kitzbühel en samen vormen zij misschien wel de meest populairste wintersportdorpen van Oostenrijk. Kitzbühel is een bekend skigebied in het gebied Tirol en jaarlijks wordt er in januari de Hahnenkammbahn gehouden. Dit is een wedstrijd en de beste skiërs over de gehele wereld komen hierop af om de piste af te mogen dalen. Het staat ook wel bekend als de belangrijkste afdeling van het seizoen. Als toerist is het mogelijk om deze wedstrijd te bekijken wat zeker de moeite waard is. Zoals eerder beschreven is Kitzbühel een populaire wintersportvakantie bestemming en dit is ook gebleken want in het jaar 2012/2013 is het gebied uitgeroepen tot beste skigebied van Europa.

Populaire wintersport bestemming een man en een kind lopen in de sneeuw

Doordat Kirchberg en Kitzbühel populaire wintersport bestemmingen zijn worden de faciliteiten voor het skiën verbeterd. Het skigebied beschikt namelijk over een moderne skilift en daarnaast zijn er veel sneeuwkanonnen die aangezet kunnen worden als er geen sneeuw is gevallen. De onzekerheid of er sneeuw is gevallen kan weg worden genomen want de sneeuwkanonnen kunnen op ieder moment in werking gezet worden. Het skigebied heeft veel skiliften om bovenaan de piste te kunnen komen maar de belangrijkste liften zijn als volgt.

De Hahnenkammbahn heeft een zespersoons cabine en begint bij het treinstation van Kitzbühel naar de top van de piste. De tweede belangrijke skilift ligt gelegen in Klausen en gaat naar de top van de piste Ehrenbachhöhe dat het middelpunt is van het skigebied. De naam die aan de skilift is gegeven is Fleckalmbahn en dit is een zespersoons cabine dat gebouwd is in 1984. Het dorpje Klausen is onderdeel van Kirchberg. De andere skiliften die belangrijk zijn in het skigebied Kirchberg en Kitzbuhel zijn; Maierlbahn, Pengelstein en Panoramabahn. Alle skiliften die in het gebied gelegen zijn kunnen makkelijk bereikt worden, het is een snelle en gemakkelijke manier om bovenaan de piste te komen.

Activiteiten

Naast het grote aanbod van pistes staat Kirchberg ook bekend om de andere activiteiten die worden aangeboden. Eerder is beschreven dat door het aanbod van overige activiteiten de reden is waarom de plaats populair is. In Kitzbuhel dat naast Kirchberg ligt kan een sneeuwpark op de Hanglalm bezocht worden. Dit is een uitgebreid en outdoor sneeuwpark waar freestylers hun energie kwijt op de verschillende obstakels. Dit park is voor iedereen weggelegd want zo zijn er obstakels als rails, kickers en ramps die gevarieerd zijn voor beginners en experts.

Voor de mensen die het rustig aan willen doen zijn er genoeg andere activiteiten. Zo is Kirchberg een geschikte plaats voor langlaufers, maar onderschat het niet want het is intensiever dan dat men er over denkt. De routes die afgelegd kunnen worden zijn van verschillende niveaus die door het hele gebied lopen. Onder de mensen wordt het langlaufen steeds populairder en worden er nieuwe routes aangelegd, op dit moment ligt er 40 kilometer aan langlaufroutes in Kirchberg.

Kirchberg heeft een bosrijke omgeving en daarom een ideale plaats om een wandeling door de bossen te maken. Er zijn een aantal wandelroutes die kunnen worden afgelegd en deze leiden tot de nabijgelegen dorpen of zelfs de top van een piste. Ook het wandelen wordt steeds populairder want zo worden er wekelijks gratis begeleide wandelingen in Kirchberg georganiseerd. Er kan ook gekozen worden voor totaal iets anders want zo kan er gebruik gemaakt worden van een skimuseum, een zwembad en een sauna. Verder is er de mogelijkheid om te tennissen, squashen, rodelen, snowrafting en paragliding.

Après-skiën

Het Après-ski is bijna een vereiste geworden bij een wintersportvakantie. Na een lange dag de pistes afgedaald te hebben of andere activiteiten te hebben uitgevoerd, kan er met iedereen een drankje genuttigd worden met de nodige muziek en dat tot de late uurtjes in de avond en nacht doorgaat. Het centrum van kirchberg bestaat ook niet uit rust, sterker nog er is een groot aanbod van restaurants en bars. Er is een ruime keuze voor iedereen want er zijn 39 restaurants, 12 bars / cafés en 3 discotheken. De meest bekende zijn; de Eisbar, Der Tiroler, London Pub en Schatzi’s. Daarnaast is nachtclub Showtime dat tot 4 uur in de nacht is geopend, een ware trekpleister. In de avond en nacht is het nooit rustig in het centrum van Kirchberg.

Pistes

Het gebied Kirchberg en Kitzbühel hebben verschillende pistes zodat er voor de beginners als voor de experts de mogelijkheid is om een piste af te dalen. Er zijn veel bergen die meerdere afdalingen hebben en maximaal 8 meter lang zijn. De pistes zijn eenvoudig en breed zodat er de ruimte is om te skiën of snowboarden. Ook kunnen er heerlijke afdalingen gemaakt worden in Aschau en Pass Thurn, voor de experts zal dit geen uitdaging zijn. Het gebied in en rondom Kirchberg beschikt over 91 kilometer aan blauwe pistes, 55 kilometer aan rode pistes en 24 kilometer aan zwarte pistes. Het aanbod in diversiteit is groot voor elke skiër.

Tijdens wintersport komt er meer bij kijken dan alleen het afdalen want als er gebruik wordt gemaakt van de 3S-gondelift kan men genieten van het uitzicht, de lift overbrugt een hoogte van 400 meter.  De 3s-gondelift verbindt de Pengelstein met de Wurzhöhe, Pengelstein is een berg die een hoogte heeft van 1938 meter. Er zijn veel mogelijkheden vanwege het grote skigebied en de bereikbaarheid is groot vanwege de 7 sleepliften, 11 gondels en 28 stoeltjesliften. Een wintersportvakantie naar Kirchberg is voor iedereen weg gelegd.