Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Krimml

Rate this post

Krimml is een klein authentiek wintersportdorpje in Oostenrijk. Het is een knus dorpje aan het westelijke einde van het skigebied in Oberpinzgau. Krimml staat niet echt bekend als wintersportdorp omdat het plaatsje nog 8 km buiten de piste ligt.

Toch kun je hier optimaal genieten van een rustige wintersport. Voor degene die een beetje gezelligheid willen is er nog een apreski bar in het dorp, maar als je op wintersport gaat voor de apreski dan is Krimml niet de juiste bestemming. Krimml is een rustiger dorp dan de andere populaire en drukke wintersportplaatsen in de omgeving. Een van de pluspunten van het dorp is dat er een hele relaxte sfeer hangt. Een toplocatie voor mensen die gaan voor de wintersport zelf en alle druktes en feesten liever links laten liggen.

In Krimml vind je betaalbare pensions, hotels en appartementen. Als je ervoor kiest om je met je wintersportvakantie in Krimml te verblijven dan moet je wel iedere dag eerst met de auto of bus naar de skiliften rijden.

Pluspunten Krimml:

Brede rustige pistes

Relaxte sfeer

Goede sneeuw

Heerlijke restaurants

Goede verbindingen skigebied

Het skigebied
persoon die een zwarte bril draagt

Vanuit Krimml kun je met een skipas naar het enorme skigebied Zillertal Arena. Dit skigebied is een gebied gevormd door Zell am Ziller, Gerlos, Koningsleiten, Gerlosplatte en Krimml. Het gebied heeft ongeveer 1760 kilometer aan pistes en beschikt over 51 skiliften. Er zijn 44 kilometers aan blauwe pistes, 102 kilomter aan rode en 14 kilometer aan zwarte. Het skigebied Zillertal arena is dus geschikt voor gevorderden en beginners.

De beginners kunnen het beste in Krimml skiën vanwege de vele blauwe en rustige pistes die hier liggen. Beneden bij de liften heb je een paar restaurantjes waar je kunt genieten van de heerlijke Oostenrijkse gerechten. Met de auto is het ongeveer 8 km rijden naar het skigebied HochKrimml. Vanuit daar kun je gebruik maken van het hele zillertal skigebied. Bovendien kun je vanuit ieder dorp met de bus terug naar Krimml. Verder heeft het plaatsje goede verbindingen met de andere grotere en levendigere dorpen in omgeving zodat je je mogelijkheden kunt uitbreiden naar andere gebieden.

Naast de ski en snowboarders verblijven er ook veel langlaufers in Krimml, want ook hier hebben zij het een en ander voor te bieden. Het skigbied heeft namelijk ongeveer 50 kilometer aan wandelroutes beschikbaar voor de langloufers.

De hoogte van Krimml is erg gunstig voor de sneeuwval. Het ligt op 1076 m hoogte waardoor je in de wintermaanden bijna altijd verzekerd bent van een dikke laag sneeuw.

Pistes

Blauw: 44 kilometer

Rood: 102 kilometer

Zwart: 14 kilometer

Verblijf

Als je op wintersport gaat in Krimml dan ben je voor je verblijf hoogstwaarschijnlijk iets goedkoper uit dan bij de gemiddelde accommodaties in Oostenrijk. De appartementen en chalets in Krimml worden voor een relatief lage prijs aangeboden. Dit komt omdat het gebied niet direct aan de piste ligt.  Maar de afstanden tot de skiliften zijn relatief kort, en met je skipas kun je gemakkelijk alles bereiken. Verder zijn er in Krimml veel accommodaties in charmante appartementen, smaakvolle chalets en idyllische huisjes. Dit zijn de perfecte accommodaties voor een wintersportvakantie.

De vijf best aangeschreven accommodaties in Krimml zijn:

–       Alpengasthof Filzstein

–       Panorama hotel burgeck

–       Nationalparkhotel Klockerhaus

–       Hotel Gasthof Zur Post

–       Hotel Krimmlerfälle

Krimmler Wasserfälle.

Ook beschikt Krimml over een toeristische trekpleister, namelijk de Krimmler Wasserfälle. Dit is werkelijk een natuurspektakel waar jaarlijks honderdeden mensen op af komen. De watervallen zijn ongeveer 380 meter hoog en ze vallen in drie fases naar beneden. Dit maakt deze waterval tot een van de hoogst gefaseerde watervallen van de wereld. Mensen bezoeken deze watervallen ook vanwege de positieve gezondheidseffecten. De nevel die bij het vallen vrijkomt heeft een positief effect voor je luchtwegen en je gezondheid. Voor de echte fanatiekelingen is er ook nog een wandelroute van 4 km lang die helemaal naar boven loopt. De Krimmler Wasserfälle zorgt ervoor dat ook in de zomermaanden Krimml bezocht wordt door toeristen.