Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Längenfeld

4/5 - (1 stemmen)

Men komt naar Längenfeld om ‘in de buurt’ te zitten. Het dorp zelf ligt niet aan skipistes of liften, maar als je erheen gaat wordt je elke dag met de gratis skibus heen en weer gebracht. Je wordt naar het skigebied Sölden-Hochsölden gebracht. Het dorp wordt gekenmerkt om haar enorme wellness-centrum van 50.000 vierkante meter.

De sfeer

Het dorpje bestaat uit heerlijke gezelligheid. Het is niet zo wild als Sölden, maar er zijn kroegen genoeg. Het is nog steeds een leuke plek om te après-skiën, zonder dat je direct aan een piste ligt. Als je geen zin hebt om te skiën, is er genoeg ruimte om te langlaufen, namelijk wel 70 kilometer lang! Ook in de zomer kun je je hier dus heerlijk vermaken.

Indeling

Maar als je even genoeg hebt van het skiën, langlaufen en de kou, kun je dat heerlijk vergeten in het prachtige Aqua Dome. Dit is een fitness- en wellnesscentrum van maar liefst 50.000 vierkante meter. Zwemmen, naar de sauna, een massage nemen, of als je nog niet genoeg gesport hebt, even lekker fitnessen. Het dorp staat hierom ook bekend. Maar je kunt hier ook komen om te après-skiën, want met een discotheek en een paar bars is het al snel een gezellige avond.

Skigebied Längenfeldvrouw met man staande in de buurt van SUV

Zoals gezegd ligt het dorp niet in het skigebied zelf. Er zijn geen skipistes of liften, maar er is een gratis skibus die je heen en weer brengt. Het is ongeveer 14 kilometer naar het gebied Sölden-Hochsölden, maar dit is dan ook echt de moeite waard. In het gebied is namelijk genoeg te vinden: 150 kilometer aan pistes, vooral voor gevorderden. Beginners zullen hier niet veel afwisseling vinden, maar mensen die al eens geskied hebben, kunnen elke dag iets nieuws ontdekken. Het gebied ligt ook bij de Big 3, de drie hoogste bergen van Oostenrijk.
Pistes
Groene pistes: 0 km
Blauwe pistes: 51 km
Rode pistes: 62 km
Zwarte pistes: 27 km

Liften
8 sleepliften
18 stoeltjesliften
8 gondels

Positieve en negatieve punten

Positieve punten
– Heel divers, van skiën ga je naar zwemmen
– Een gezellig dorpje met toch après-ski mogelijkheden
– Grote mogelijkheid om te wandelen en te langlaufen
Negatieve punten
– Ligt niet direct aan de piste dus je zult een bus moeten nemen
– Het skigebied is vrij druk
– Niet veel keus in pistes voor beginners

Algemene feitjes over Längenfeld

– In het Aqua Dome kun je op sommige avonden tot middernacht genieten onder het maanlicht
– Er zijn genoeg mogelijkheden om te winkelen in het dorp
– Vanuit de Maurer Rinne brug kun je genieten van spectaculaire uitzichten