Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Montafon

4/5 - (1 stemmen)

man in zwart-wit jasje rijden op snowboard overdagIn Montafon liggen vier skigebieden die elk hun eigen kenmerken hebben. Namelijk: Kristberg, Silvretta Montafon, Gargellen en de Golm. Deze zijn niet verbonden met liften aan elkaar, maar je kan wel met je skipas gratis met de bus naar de andere skigebieden gaan. Daarom zal je geen genoeg krijgen van dit skigebied aangezien er zoveel kilometers op verschillende delen van het gebied te vinden zijn dat je wel even bezig bent. Verder heeft dit gebied een sneeuwzekerheid, dus je hoeft niet bang te zijn dat er geen sneeuw ligt. Dit gebied is het minst ver van de meeste gebieden in Tirol en ben je binnen 8 uur in het skigebied. Verder heeft dit skigebied voor zowel beginners als voor gevorderden veel leuke pistes. Verder is het prijsniveau erg laag en kan je dus voor niet teveel geld hier skiën.

Golm

40 kilometer aan pistes een gondel en liften is dit een ideaal skigebied. Verder vindt je veel faciliteiten en activiteiten voor kinderen. Verder is dit een erg rustig gebied.

Kristberg

Is een klein skigebied die ideaal voor families is gemaakt. Hierbij zijn er enorm brede skigebieden die ideaal zijn voor beginnende skiërs. Verder kan je in dit gebied goed wandelen en langlaufen. Ook Kristberg is een erg rustig gebied zodat je op je gemak de pistes af kunt gaan.

Silvretta Montafon

Hier is maar liefst 140 kilometer aan pistes. Dit maakt dan ook het grootste skigebied van Montafon. Dit gebied heeft daarom ook de grootste aantal bezoekers. Ook hier is een heel kinderland aangelegd wat dus ideaal is voor kinderen om ervaring te krijgen in het skiën. Er bevindt zich zelfs een 400 meter lange tunnel die door het skigebied gaat. Een unieke ervaring dus.

Gargellen

De Gargellen hebben een eigen skigebied die wel 40 kilometer lang is. Hier heb je een enorm rustig skigebied waardoor je makkelijk rustige slagen kan maken.

Overige punten

Het eten bij de pistes is heerlijk en ook nog eens goedkoop en komen er ook steeds meer restaurantjes bij zoals kleine pizzeria’s.  Voor zowel ouderen, vrienden en kinderen zijn deze gebieden erg geschikt. Zo wordt er rekening gehouden voor kinderen door een gebied aan hun toe te wijden. Verder heb je dus vier gigantische gebieden die dicht bij elkaar liggen. Het enige jammeren is dat deze niet verbonden zijn met liften. Hierdoor moet je dus met de bus gaan. Gelukkig zit dat wel inbegrepen bij de skipas waar erg goed over nagedacht is. Dan is het zeker de moeite waard om hierheen te gaan omdat het erg rustig is. Alhoewel het in het weekend wel een stuk drukker kan zijn door Duitsers die daar in de buurt wonen en even een weekend daar gaan skiën. Ben je erg moe dan kan je dus bij genoeg barretjes en restaurants terecht. Verder is er toch voor degene die hier behoefte aan hebben een grote Après ski in Vorarlberg, dit gebied ligt niet ver van de andere gebieden. Als je dus twijfelt of je naar dit skigebied wilt gaan. Het is zeker een aanrader.