Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Nauders

5/5 - (1 stemmen)

Nauders is een authentiek dorpje in Oostenrijk dat omringd is door een enorm skigebied. Het dorp ligt naast de grens van Oostenrijk en Italië. Het dorp heeft een bescheiden inrichting die bestaat uit dorpse bebouwing en veel houten huizen. Ondanks het dorp dus pal naast de grens met Italië ligt, is de cultuur van het dorp en haar bewoners typische Oostenrijks.

Skigebied

Het skigebied, waardoor het dorpje Nauders wordt omringd, staat bekend als skigebied Bergkastell. Skigebied Bergkastell is voor iedere soort wintersporter een ideale vakantiebestemming, aangezien het skigebied voor iedere wintersporter wat wils biedt. De pistes van Bergkastell zijn (vrijwel altijd) sneeuwzeker. Dit komt door de hoge ligging van het skigebied.

In het skigebied Bergkastell vindt u tevens de breedste piste van Oostenrijk. Deze piste heeft een breedte van wel 300 meter, waardoor deze afdaling perfect is voor zowel beginners als gevorderden en experts.

In het skigebied zijn er de verschillende mogelijkheden voor een dag vol wintersport plezier, namelijk:met sneeuw bedekte pijnbomen overdag

–          Snowboarden

–          Skiën

–          Freestyle:

Voor de wintersporters die graag verschillende sprongen en/of tricks willen doen / oefenen, zullen in Bergkastell niks te klagen hebben. In het skigebied staan namelijk halfpipes, kickers, tables, boxes en rails.

–          Rodelen:

Er is in het skigebied een 8 kilometer lange rodelbaan en is hiermee één van de langste rodelbanen in tirol. De rodelbaan begint op 2200 meter hoogte.

–          Langlaufen:

In het skigebied en de verdere omgeving van het dorp ligt ruim 90 kilometer aan langlaufloipes. Deze langlaufloipes bevinden zich allemaal tussen 1440 en 1900 meter hoogte.

–          Wandelen:

In het skigebied en de verdere omgeving van Nauders ligt een netwerk aan wandelroutes van ruim 110 kilometer.

–          IJsbaan:

 Er is een ijsbaan in het gebied aanwezig, waar u kunt schaatsen, ijshockeyen en / of een potje curling kunt spelen.

–          Overdekt zwembad

–          Paragliding

Voor de kinderen is er zelfs een ‘Kinderland’, wat Nauders een perfecte bestemming maakt voor gezinsvakanties.

Pistes en liften

Het skigebied beschikt over een totaal van 75 kilometer aan pistes. De verdeling van deze pistes is als volgt: De blauwe pistes vormen samen 23 kilometer van dit totaal, de rode pistes 34 kilometer en de zwarte pistes 18 kilometer.

Hieronder vindt u een kaart met het diverse aanbod aan pistes, hun verloop (route) en de omliggende skigebieden:

Extra informatie

Skigebied Bergkastell

In het skigebied Bergkastell zijn er veel diverse liften. Zo zijn er 6 sleepliften, 5 stoeltjesliften en 1 gondel.

Het wintersportseizoen in Nauders start op 10 december en eindigt op 9 april.

De minimale hoogte van het skigebied is 1480 meter en de maximale hoogte is 2850 meter.

Faciliteiten

Er zijn in het dorp 20 hotels, 1630 hotelbedden, 4100 toeristenbedden, 2 supermarkten en een bank. Voor de rest bevinden er zich 20 restaurants, 6 bars / cafés, 2 discotheken, een theater en een concertzaal. Tot slot zijn er ook 2 skischolen in het dorp aanwezig. Deze skischolen hebben samen 70 skileraren, een eigen oefenweide en kunnen de skiles in meerdere talen geven (waaronder Nederlands).

Klimaat

Hieronder ziet u een tabel m.b.t. de temperaturen en hoeveelheid sneeuw (in mm) van Nauders, Oostenrijk:

De beste periode om op wintersport te gaan is vanaf december t/m maart.