Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Saalbach en Hinterglemm

4/5 - (1 stemmen)

Saalbach en Hinterglemm zijn twee prachtige wintersportplaatsen die in een adem genoemd mogen worden, omdat ze verbonden zijn met elkaar. Saalbach en Hinterglemm zijn gelegen ten noorden van Oostenrijk vlakbij Zell am See. Het is een enorm ski gebied wat ook erg kind vriendelijk is. Binnen dit enorme ski gebied is er voor iedereen wel wat te beleven.

Bijhorende dorpen:

Naast Saalbach en Hinterglemm liggen ook de dorpen Leogang en Fieberbrunn.

Leogang:

Leogang ligt minder centraal als Saalbach en Hinterglemm, maar het is een prima alternatief voor Saalbach en Hinterglemm. In Leogang is er echter wel minder Après-ski  aanwezig dan in Saalbach en Hinterglemm.

Fieberbrunn:

Sinds het wintersport seizoen 2015/2016 is Fieberbrunn toegevoegd aan het al grote skigebied Saalbach en Hinterglemm. Doordat het skigebied van Fieberbrunn (44 kilometer) is toegevoegd aan het al bestaande skigebied is Saalbach Hinterglemm op dit moment het grootste ski gebied van Oostenrijk. Fieberbrunn zelf is een feestelijk en gezellig dorpje wat een uitstekend alternatief is voor Saalbach en Hinterglemm.

Saalbach en Hinterglemm:

Ipersoon die sneeuwski's vasthoudt terwijl hij overdag op een besneeuwde berg looptn Saalbach Hinterglemm bevind zich voor 270 kilometer aan pistes. Van deze pistes is 140 kilometer blauw, 110 kilometer rood en 20 kilometer zwart. Kortom er ligt een uitdaging voor iedereen klaar in dit prachtige skigebied. Naast het complete aanbod van pistes is er ook voor de wat meer fanatieke snowboarders een prachtig snowpark om in te freestylen en trucjes te doen.

Saalbach en Hinterglemm is zoals gezegd een wintersport bestemming voor iedereen, maar vooral voor beginnende wintersporters of wintersporters die het wat rustiger aan willen doen. De helft van de pistes binnen Saalbach en Hinterglemm is namelijk blauw. Dit maakt het gebied dus ook enorm toegankelijk voor kinderen om het skiën en/of snowboarden onder de knie te krijgen. Ook hoeft er geen zorgen gemaakt te worden om wachttijden bij de liften. Want met de hypermoderne liften word er voor gezorgd dat iedereen zo snel en veilig mogelijk op de piste komt. Een paar van deze liften starten en eindigen in het centrum van de dorpen Saalbach en Hinterglemm. Dit maakt het erg gezellig om bijvoorbeeld iets te gaan drinken op een terras in Saalbach en Hinterglemm, omdat er uitzicht word geboden op de actieve wintersporters en de pistes.

Naast dat er overdag genoeg te beleven is in Saalbach en Hinterglemm is het er in de avond ook enorm levendig. Het Après-ski aanbod is in Saalbach en Hinterglemm met meer dan 40 kroegen, sneeuwtentjes en discotheken enorm groot. Het bied de wintersporters de mogelijkheid om in de avond een gezellig feest te beleven en volledig los te gaan. Saalbach en Hinterglemm behoort dan ook tot een van de meest geliefde Après-ski gebieden van Oostenrijk.

Zell am See:

Wanneer je even genoeg gehad hebt van de pistes bij Saalbach en Hinterglemm is er ook de mogelijkheid om naar het prachtig dichtbij gelegen Zell am See af te reizen. Zeker doordat in 2016 ZellamseeXpress in het leven is geroepen werd het reizen naar deze mooie plek een stuk gemakkelijker. Zell am See ligt aan de Zeller see waar zich onder andere veel gezellige terrasjes bevinden. Naast dat er een bezoekje aan de Zeller see gebracht kan worden bevinden zich ook genoeg pistes in Zeller am See. Wanneer er behoefte is aan afwisseling van de pistes bij Saalbach en Hinterglemm is dit dus een uitstekend alternatief.

Top 3 accommodaties:

  1. Appartementen Gondelstube
  2. Annexe Residence Kristall
  3. Residence Kristal