Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Scheffau

4/5 - (1 stemmen)

Scheffau is een klein dorpje gelegen in het skigebied Wilder Kaiser – Brixental. In dit enorme skigebied ligt tot wel 300km aan pistes. Scheffau mag onderdeel zijn van dit enorm grote en bijzondere skigebied. Dit kleine dorpje valt vaak in de schaduw van de grote skistad Tirol, maar juist door de kleinschaligheid van dit dorpje is het een bezoekje waard.

Op de pistes in Scheffau staan meer dan 70 hutjes en restaurants en kan je nog veel meer leuke dingen doen dan alleen maar skiën en snowboarden. Scheffau heeft namelijk veel verschillende activiteiten die je kan doen naast het skiën of in plaats van het skiën.

Activiteiten


een paar mensen rijden op ski's over een met sneeuw bedekte hellingScheffau heeft een groot aanbod aan langlaufroutes waar je met of zonder gids kan genieten van de prachtige meertjes, watertjes en uitgestreken vlaktes van Oostenrijk.
Daarnaast kan je ook nog door de bergen glijden op veel verschillende rodelbanen of snowtubing banen.
Ook heeft Scheffau een enorm groot binnenbad waar je heerlijk kan ontspannen na een flink dagje op je ski’s te hebben gestaan. In dit binnenbad kan je genieten van de heerlijke warmwaterbaden, bubbelbanen en verschillende sauna’s niet te vergeten.

Daarnaast is een wintersport vakantie met kleine kinderen geen enkel probleem in Scheffau. Op het topje van de berg in Scheffau is namelijk een kinderopvang gelegen. In de kinderopvang is een kleine speeltuin te vinden en zijn er genoeg mogelijkheden voor de kinderen om zich te vermaken onder goed toezicht van het personeel van de kinderopvang.

Natuur

Zoals eerder verteld liggen er een aantal meertjes rond het dorp Scheffau. Een van de mooiste meren van Oostenrijk is gelegen om zo’n 4 kilometer van Scheffau. Tijdens een wandeltocht kan je hier gemakkelijk naartoe lopen over de uitgelegen wandelpaden. Hier kan je genieten van de pure winterlucht en kan je de rust en stilte opzoeken. Zeker op een vroege ochtend kan je hier echt helemaal tot rust komen. Het Hintersteiner meer is in de winter vaak dichtgevroren waardoor je mooi over het vlakke glinsterende ijs kan kijken. Daarnaast is het meer ook in de zomer een mooie plek om tot rust te komen. Omdat het in een dal ligt waait er haast geen wind waardoor je hier heerlijk kan genieten van de rust met het stille water.

Langlaufen

Daarnaast kan je ook gebruik maken van de langlaufattractie die ongeveer 1,2 kilometer lang is. Ook als het gaat schemeren is dit geen probleem. De baan is namelijk verlicht tot half tien waardoor je ook in de avond nog een aantal rondjes kan langlaufen. Iedere dinsdag zijn er cursussen om het langlaufen te leren, dus mocht je geïnteresseerd zijn dan kan je hier gebruik van maken. Daarnaast kan je ook genieten van de prachtige omgeving die je onderweg kan bewonderen.

Ook in de avond hoef je in Scheffau niet stil te zitten. Het typisch Oostenrijkse winterdorp kent gezellige avonden met live muziek. Daarnaast kan je in de restaurantjes en huisjes genieten van de ambachtelijk gebakken Kiachl, aardappelen of een stevige Jaus’n. Daarna kan je tot diep in de avond rond een van de vele kampvuren zitten en een lekkere schnaps naar binnen werken.