Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Schladming

4/5 - (4 stemmen)

Binnen de oude stadsmuren van dit dorp vind je gezelligheid, feest en sport. Dat is eigenlijk de optelsom van je wintersportvakantie. Alles wat je wilt zien op vakantie dus! Het is een hechte gemeenschap die de toeristen omarmt. Als je er naartoe gaat, kun je ontdekken wat voor een prachtbestemming het is.

De sfeer
persoon in blauwe jas en roze broek die overdag in de sneeuw speelt

De inwoners van Schladming prijzen zichzelf om de gezelligheid in hun dorp. Binnen de muren liggen authentieke straatjes met cafés, restaurants en leuke winkeltjes. Het blijkt wel dat skiën niet zomaar iets is in dit dorp, aangezien de hier wereldbekerwedstrijden worden georganiseerd. Wintersporten kun je er zeker, maar ook cultuursnuiven kun je hier prima.

Indeling

Het is een gezellige stad voor allerlei publiek. Toch is het niet echt een feestbestemming. Er zijn verschillende cafés om te après-skiën, maar dit zijn geen extreme feestjes. Beneden aan de afdeling ligt wel een grandioze feestbestemming: de Tenne. Dit is een enorme après-skihal waar de echte feestbeesten hun hart kwijt kunnen. In het dorp kun je het best genieten van de gezelligheid en de omgeving.

Skigebied Schladming

Schladming ligt, zoals verwacht, in het skigebied Schladming-Dachstein. In het gebied liggen negen bergen die hoger zijn dan 2000 meter. Vier ervan zijn ook nog onderling verbonden. Met verlichte pistes kun je tot in de laatste uurtjes doorgaan. Er zijn een heleboel afdalingen die een heleboel plezier bieden. In dit skigebied is dus voor ieder wat wils te vinden.

Pistes
Blauwe pistes: 85 km
Rode pistes: 125 km
Zwarte pistes: 22 km

Liften
58 sleepliften
29 stoeltjesliften
11 gondels

Positieve en negatieve punten

Positieve punten
– Een gezellig, authentiek dorp
– Het dorp ligt aan een mooie piste met een prachtige omgeving
– Het is een cultureel dorp

Negatieve punten
– Buiten de Tenne zijn er niet veel après-ski mogelijkheden
– Het gebied is niet altijd sneeuwzeker