Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

4/5 - (3 stemmen)

Het gebied wilder Kaiser-Brixental is een groot gebied dat enkele dorpen onder zich heeft waar kan worden geskied. Het ligt in het hart van de Kitzbüheler Alpen en is het grootste aaneengesloten gebied van Oostenrijk. Op deze plek is ruim 60 kilometer aan sneeuw piste te vinden. Hoog op de pistes heb je perfecte afdalingen met uitmuntend uitzicht over de Kitzbüheler Alpen. Op de berg zelf zijn zo’n kleine 90 moderne liften en gondels te vinden en ook zijn er speciaal kinderliftjes te vinden. Dit zorgt ervoor dat het gebied een uitstekend familiegebied is. Voor zowel de ervaren skiërs en de minder ervaren skiërs is er meer dan genoeg te doen. Er zijn zowel lastige als minder lastige stukken die zorgen voor geweldige ervaringen. In het gebied zelf zul je ski tussen de 620 en 2000 meter hoogte. Mocht er niet genoeg sneeuw vallen dan zijn er nog ruim 1400 sneeuwkanonnen die ingezet kunnen worden.

Steden en dorpen

persoon in rode jas en zwarte broek op besneeuwde berg overdagEr zijn aardig wat dorpen te vinden op de plek Wilder Kaiser-Brixental. In totaal zijn het er 10, namelijk:

Wintersport

De wintersport is natuurlijk waarvoor je hier naar toe zou willen gaan. Met de 60 kilometer aan verschillende soorten pistes kun valt er een hoop wintersport te doen. In totaal kun je van de hoogte van 2000 meter naar een hoogte van 620 meter skiën. Daarnaast geeft het ontzettend mooie uitzichten op het skigebied zelf en veel skiërs gaan er dan ook naar toe voor de uitzichten. De kans is wel aanwezig dat er niet altijd sneeuw ligt, maar met 1400 sneeuwkanonnen hoef je absoluut niet bang te zijn dat er geen sneeuw zal liggen op het moment dat jij er gaat skiën.

Voor een huttentocht leent het gebied zich ook uitstekend. Er zijn ongeveer 70 berghutten te vinden die zowel op als naast de pistes liggen. Vaak gaat de lunch, in de hutten, langzaam over tot de après-ski. Om het veilig te houden wordt de après-ski meestal voortgezet in de hutten in het dal.

Er zijn ook mogelijkheden tot rodelen, langlaufen, paragliden en wandelen. Dus mocht je naast het skiën en snowboarden ook nog iets anders willen doen dan is dat ook goed mogelijk. Er is wel 197 kilometer beschikbaar voor het langlaufen, meer dan genoeg dus.

Natuur en cultuur

Het is natuurlijk bekend als wintersportgebied, maar het is ook in de zomer een ontzettend mooi gebied. Zo kun je, als er geen sneeuw ligt, boven op de berg lekker gaan ontbijten. Daarnaast is het ook excellent om lekkere wandelingen te maken. Er is 700 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden waar je lekker van kan genieten. Er zijn helder blauwe luchten te zien en je kan genieten van het groen tijdens je wandeling. Daarnaast kun je, mits het echt goed weer is, lekker zwemmen in de meren die er liggen. Er zijn ook voldoende andere activiteiten om je bezig te houden tijdens je verblijft in de andere jaargetijden.

Mountainbikers zullen ook de tijd van hun leven hebben hier, want er is wel 400 kilometer aan mountainbikerouters beschikbaar. Paragliders kunnen hier ook terecht op de startbergen van Hohe, Salve, Hartkaiser, Brandstadl of Choraple.

In Wilder Kaiser-Brixental is dus meer dan genoeg te doen en het hele jaar door. Zowel voor de zomer en winter zijn er veel leuke dingen te doen voor jong en oud. Voor een gezellige familie vakantie kun je in dit gebied goed terecht.