Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Sölden

4.5/5 - (6 stemmen)

Het zeer bekende Sölden, vooral onder feestgangers een populaire bestemming. Liggend direct aan het grote skigebied Sölden-Hochsölden is er genoeg te doen. Het gebied kent 150 kilometer aan pistes en er is genoeg te ontdekken. Het is elke avond een enorm feest in dit dorp en dit gaat door tot in de vroege uurtjes. Als je hier op vakantie gaat, bereid je voor op lange nachten en korte, zware dagen: kortom een geweldige vakantie!

De sfeer

Het gebied is een mix van lekker sporten en goed uitgaan in de avond. Het is een heerlijk skigebied en het dorp kent vele uitgaansgelegenheden. Het dorp zelf is ook gastvrij en met vele medevakantiegangers zal er een relaxte sfeer hangen. Met alles wat er te doen is, hoef je je uiteraard geen seconde te vervelen.

De indeling

Het is nooit echt zo gepromoot, maar het dorp is een geweldig uitgaansgebied. Voor iedereen die er komt is er wel wat te doen, al doen de discotheken het zeer goed. Het is verder een redelijk groot dorp met bijna 3500 inwoners. Het skigebied kent 150 kilometer aan pistes. Het dorp is vrijwel afhankelijk van het toerisme, maar dat baart geen zorgen met de miljoenen toeristen die er jaarlijks komen.

Skigebied Sölden

Sölden ligt op een laag punt in het geweldige skigebied. Tussen de Big 3 van Oostenrijk liggen liften en pistes. Als beginner kun je hier terecht, maar je zult niet zoveel van het gebied kunnen zien. Mensen die wat meer ervaring hebben zullen heel erg goed van dit gebied kunnen genieten. De Big 3 zijn drie bergen die hoger zijn dan 3000 meter, dit is nergens anders te vinden in Oostenrijk. Deze kun je allemaal op.. en af!

man in zwarte jas en blauwe broek rijden op snowboard op besneeuwde grond overdagPistes
Groene pistes: 0 km
Blauwe pistes: 51 km
Rode pistes: 62 km
Zwarte pistes: 27 km

Liften
8 sleepliften
18 stoeltjesliften
8 gondels

Positieve en negatieve punten

Positieve punten
– Alles wat je zoekt ligt in de buurt
– Een geweldig skigebied
– Elke avond gezelligheid
Negatieve punten
– Een druk skigebied, vaak wachttijden
– Niet echt geschikt voor beginners

Algemene feitjes Sölden

– Sölden is de grootste gemeente van Oostenrijk
– Sölden trekt op Wenen na de meeste toeristen van Oostenrijk
– Het dorp ligt bij twee gletsjers, sneeuw gegarandeerd dus!