Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Top 10 sneeuwzekere wintersportgebieden

5/5 - (1 stemmen)

Als wintersporter ben je natuurlijk wel benieuwd waar de meeste sneeuw ligt. Sneeuw is belangrijk voor de pistes om deze goed te kunnen prepareren om prachtige skipistes te krijgen. De hoogte van de pistes, de ligging en de winden hebben grote invloed op de sneeuwzekerheid. Hieronder volgt een top 10 van de wintersportplaatsen en wintersportgebieden waar je een sneeuwzekere wintersport kan hebben.

Sölden

Dit wintersportgebied is gelegen in Tirol en behoort tot het meest sneeuwzekere wintersportgebied door de hoogte. Deze plaats is namelijk gelegen tussen de 1775 en 2090 meter, wat zorgt voor een koude temperatuur waardoor de sneeuw die gevallen is van topkwaliteit blijft.

Obergurgl Hochgurgl

Deze plaats is ook gelegen in Tirol en behoort tot één van de hoogste wintersportgebieden van Oostenrijk. De pistes zijn gelegen op een hoogte van 1800 tot 3080 meter. Het voordeel van deze hoogte is dat er vrijwel altijd sneeuwzekerheid is en er ook buiten het wintersportseizoen geskied kan worden.

 Hochoetz

Net als de bovenstaande plaatsen en wintersportgebieden bevindt Hochoetz zich ook in de deelstaat Tirol. Het is gelegen op 2200 meter en zorgt voor de perfecte sneeuw op de pistes.

 Vent

Dit kleinschalige skigebied is gelegen in Ötzal in de regio Tirol. Mede door de hoogte is dit skigebied vrijwel altijd zeker van sneeuwval. Het is namelijk gelegen op een hoogte van 1900 tot 2680 meter.

 Europa Sportregion

In Salzburgerland ligt Europa Sportregion op een hoogte tussen de 3000 en 3203 meter. Door deze extreme hoogte kan er zelfs in de zomer geskied worden in dit gebied,

 Gasteinertal

Het Gasteinertal is gelegen in de regio Salzburg en is altijd sneeuwzeker met de pistes tot een hoogte van 2700 meter.

 Serfaus, Fiss & Ladis

Een gebied met 185 kilometer aan pistes en op een hoogte van 1200 tot 2750 meter zorgt ervoor dat deze plaats in de deelstaat Tirol een fijne wintersportplek is voor de overwinteraar.

 Zillertal Arena

De pistes zijn gelegen op 1300 tot 2505 meter en zorgen door deze hoogte voor een topkwaliteit aan sneeuwpistes. Er is maar liefst 160 kilometers aan geprepareerde pistes beschikbaar tijdens het wintersportseizoen.

 Kitzbührl & Kirchberg

Deze plaatsen zijn het laagste gelegen binnen deze top 10 opmaar liefst 800 tot 2000 meter. Toch behoort het tot deze top 10, omdat deze wintersportgebieden uitgerust zijn met uitstekende sneeuwkanonnen en besneeuwingssystemen die zorgen voor perfecte skipistes.

 Obertauern

Met een hoogte van 1665 tot 2526 behoort deze plaats tot de top 10 van meest sneeuwzekere gebieden in Oostenrijk. De ligging heeft ertoe geleid dat Obertauern op plaats 10 in deze lijst komt. Een sneeuwgarantie is gegarandeerd in Obertauern tijdens het wintersportseizoen.

wintersport-groep