Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Top 5 meest uitdagende afdalingen van Tirol

5/5 - (1 stemmen)

Dit artikel is echt voor de meest ervaren skiërs. De skiërs doe wel van een adrenalinekick houden en in zijn voor een uitdaging. Er zijn namelijk wel wat pittige afdalingen in Tirol die niet voor iedereen is weggelegd. Hierbij is de hellingsgraad extra groot. Hierbij de top 5 pistes met de meest uitdagende afdaling.

1         WM-Piste Manni Pranger

Deze piste ligt boven het dorp Steinach am Brenner. Deze piste staat stipt op nummer 1 aangezien de baan een hellingsgraad van maar liefst 102% heeft. Verder wordt deze piste door speciale mensen geprepareerd om de baan zo goed mogelijk te krijgen. Zorg dus voor goede ski’s als je dit gebied aandurft.

2         Streif

Misschien wel een van de bekendste afdalingen van Tirol. De Streif ligt bij de plaatst Kitzbühel. Deze afdaling wordt namelijk ook wel gebruikt voor de Hahnenkamm wedstrijd. Voor de Hahnenkamm wedstrijd wordt de baan zo geprepareerd dat dit wel ge gevaarlijkste afdeling van Oostenrijk is. Het lijkt namelijk meer op een ijsbaan dan een skigebied door de manier van prepareren.

3         Harakiri

Deze afdeling ligt bij het gebied Mayrhofen. In 2012 werd deze afdeling tot beste zwarte piste uitgeroepen. Dit is namelijk een van de steilste afdalingen van Oostenrijk. Hierbij hebben de meest ervaren skiërs nog moeite mee. De afdeling is zo’n 2 kilometer lang. Daarvan heeft 400 meter een hellingsgraad van 74%.

4         Direttissima

Deze afdaling ligt in het Serfaus gebied. De lengte van de afdaling is zo’n 1.5 kilometer lang. In die anderhalve kilometer zit een hoogteverschil van 500 meter. Het kan hier vaak ijzig zijn en kan er dus sneller gegleden worden in plaats van skiën wat deze baan moeilijk maakt.

5         Lange Wand

Dit gebied ligt in Ischgl en is zo’n 1.8 kilometer lang en heeft zelfs een hoogteverschil van 633 meter. Deze is minder steil dan de andere maar voor ervaren skiërs erg uitdagend, dus zeker het proberen waard.