Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Wagrain

4/5 - (3 stemmen)

Wagrain is voor vele wintersporters een bekende plaats. Het is ook niet voor niets dat deze plek veelbezocht is. Je kunt er niet alleen heerlijk skiën in de winterzon, maar ook nog overdekt zwemmen. Het is een totaal pakket van weinig wachten, veel skiën en alleen maar genieten.

vrouw in rood jasje en rode gebreide muts die overdag op met sneeuw bedekte grond staatDe sfeer

Uiteraard kom je hier om lekker te sporten, maar je hoeft bij Wagrain niet alleen aan wintersport te denken. Mocht je namelijk even klaar zijn met de kou en het skiën, kun je heerlijk zwemmen in het overdekte paradijs. Dit staat garant voor nog meer uurtjes plezier. Het dorp kent niet echt een levendige après-ski, maar het is wel de moeite om het te gaan proberen. Er zijn namelijk toch plaatsen waar je de avond goed door kan komen. Overbodig om te zeggen is het skiën toch de hoofdzaak hier, aangezien het prachtige pistes kent.

Indeling

Het is een dorp wat gezellig uitziet en ook gezellig is. Je komt hier om te skiën en dat gaat prima lukken op ruim 200 kilometer aan pistes. Het is een toeristisch dorp, maar toch zijn de skigebieden groot genoeg voor deze mensen. Je hoeft namelijk niet lang te wachten aan de liften en je skiet ook niet over de hoofden van medevakantiegangers. In het dorp wonen 3000 mensen.

Ski gebied Wagrain

Het is een dorp wat midden in de actie ligt. Het ligt namelijk tussen verschillende bergen en de vele skiliften. Je kunt er onbeperkt skiën, want wachttijden zijn er bijna niet. Ook is er geen tekort aan skigebied, want je kunt gewoon door skiën naar de omliggende gebieden. Als je dan nog steeds niet tevreden bent kun je altijd met de skibus naar je favoriete piste gaan. Het is een gebied voor lichtgevorderden tot gevorderde skiërs, experts zullen hier wellicht hun uitdaging niet vinden. Beginners komen nog wel uit de voeten, maar als je erg onzeker bent kun je dit misschien beter overslaan.

Pistes
Blauwe pistes: 96 km
Rode pistes: 122 km
Zwarte pistes: 12 km

Liften
34 sleepliften
35 stoeltjesliften
15 gondels

Positieve en negatieve punten

Positieve punten
– Geen lange wachtrijen, maar ook geen uitgestorven dorp
– Je bent omgeven door skiliften
– Mocht het nodig zijn, kun je naar omliggende gebieden skiën

Negatieve punten
– Naar sommige gebieden moet je een skibus nemen
– Après-ski is niet het belangrijkste hier