Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Welk skiniveau heb jij?

3.3/5 - (6 stemmen)

man in oranje jas en zwarte broek die overdag ski-bladen berijdt op met sneeuw bedekte bergEen van de gaafste periodes van het jaar is toch wel de winter. Lekker genieten van de sneeuw en heel de dag skiën. Nu wij het toch over skiën hebben is het belangrijk te weten op welke banen je kan skiën en waar je toch nog wat meer ervaring voor nodig hebt. Er komen namelijk toch nog een aantal mensen die in het ziekenhuis belanden doordat zij denken dat ze dat niveau wel aankunnen. In dit artikel krijg je een klein overzicht over de verschillende niveaus.

Beginner

Een beginner is eigenlijk iemand die de basics nog moet leren. Deze mensen hebben nog genoeg les hebben voordat zij goede bochten kunnen maken en goed kunnen remmen. Deze mensen moeten dus niet zomaar van een heftige berg af gaan skiën anders gaan er erge ongelukken gebeuren. Zij kunnen het beste beginnen met de groene pistes beginnen

Licht gevorderd

Daarna gaat het niveau meer richting licht gevorderd. Dit betekent dat je alle basics onder de knie hebt en de meeste bochten goed kan maken. Ook op de steile stukken gaat het beter en je durft af en toe wat harder te gaan. Dit betekent dat je al snel gewend bent om te gaan skiën. Zij kunnen het beste op de groene en blauwe pistes skiën.

Gevorderd

Nu gaan we richting gevorderd. Dit betekent dat je al extra lessen krijgt om jouw stijl te perfectioneren. Hierbij kan je al goed parallel skiën. Verder kan je gemakkelijk door wat voor sneeuw dan ook skiën. Het voelt alsof de ski’s een verlengde van je voeten zijn. Als dit het geval is kan je zeker parallel op de blauwe piste skiën en sommige ook op de rode piste.

Expert

Als laatste hebben wij een expert als niveau. Deze gaat wekelijks skiën in de Alpen en is zo goed als een skileraar. Deze kan ook van de zwarte piste met gemak en is dus voor maar weinig weggelegd.