Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Westendorf

4/5 - (2 stemmen)

man in rode jas en zwarte broek die overdag op besneeuwde grond staat samen met vrouw in roze broekWestendorf is een hotspot onder Nederlandse wintersporters en een traditioneel Oostenrijks skidorp. Het rustieke dorpje ligt rond een schattig kerkje met merkwaardige torens. Het dorp ligt perfect ten opzichte van twee enorme skigebieden. Skiën is mogelijk bij het gebied van SkiWelt, maar een uitstapje naar Kirchberg is ook mogelijk. Westendorf kent grote après-skigelegenheden, zoals Gerry’s Inn, de Moskito en de Wunderbar. Alhoewel Westendorf bekend staat om de après-ski, is dit toch niet de enige reden waarom je hiernaartoe gaat! Na de winter wordt het dorp omgetoverd tot een dorp met een zee aan bloemen en het is daarom uitgekozen tot het mooiste dorp van Europa.

Sfeer

Als de naam Westendorf valt, wordt er al snel geassocieerd met après-ski. Het is een erg bekend fenomeen in het dorp. De bekendste plaatsen zijn de Karatbar, Gerry’s Inn, de Village Pub, de Wunderbar en de Moskito.

Als je van wandelen houdt zit je goed in Westendorf. Je kan vanuit dit dorp alle kanten op. Je kan door de prachtige vallei langs Brixen im Thale richting Kirchberg en je wandeling uitbreiden door het bos in te gang bij Hopfgarten im Brixental. Ook de stevige wandelaars hebben een eigen stekkie hier. De Choralpe is met de voet te beklimmen en heeft een hoogte van ruim 1800 meter.

Indeling

Westendorf ligt midden in het Brixental op een erg zonnig plateau en ver weg van al het drukke verkeer. Het sierlijke dorpje heeft een perfecte ligging door de nabijgelegen bergen en de verbinding tussen dé skigebieden van Oostenrijk: de SkiWelt en Kitzbühel. Freestylers en snowboarders kunnen hier veel plezier hebben in een van de beste funparks van Oostenrijk, de Boarders Playground. Het is mogelijk om vanaf het vroege begin van de winter tot ver in het voorjaar hier te skiën en te snowboarden. Naast de grote pistes is er ook plaats voor een wandeling of een loipe op de langlaufski’s die je naar de mooiste plekken leiden.

Niet alleen in de winter is het feest in Westendorf. Ook in de zomer kun je genoeg doen in het dorp. In het prachtige Windautal vind je een sprookjesachtige wereld met bergtoppen tot wel 2400 meter! Het gebied beschikt over een enorm recreatie, mountainbike en wandelgebied. Er worden dagelijks wandelingen met thema en een familieprogramma georganiseerd. In het alpinolinopark kunnen kinderen hun pleziertje beleven tijdens de leuke speurtochten die hier georganiseerd worden. Tevens is er voor de volwassenen een grote markt in het autoloze centrum bezoeken waar mooi handwerk te koop is en heerlijke hapjes te proeven zijn.

Skigebied Westendorf

Rondom Westendorf liggen meerdere oefenpistes en iets verder ligt er een complete verzameling aan afdalingen voor de beginnende skiër maar ook de ervaren skiër. Binnen korte tijd sta je bovendien midden in het grote SkiWelt waar de gevorderde skiër zijn pleziertjes kan beleven.

De skischolen in Westendorf zijn erg flexibel inzetbaar. Ze staan hoog aangeschreven en er kan in verschillende talen gelest worden. Dit is wel net zo handig voor je kinderen. De opvang is hier de gehele dag geopend voor kinderen vanaf 36 maanden en voor de jongere kinderen is er een crèche beschikbaar.

Zoals eerder al vermeld kunnen de snowboarders hun gang gaan in het Boarders Playground. Snowboarders van elk niveau kunnen hier hun beste trucs uitoefenen.

Langlaufen is ook geen probleem in Westendorf. Er zijn lopes aanwezig, in totaal meer dan 30 kilometer zelfs. Als er een goede lading sneeuw is gevallen kun je via Brixen langs het water naar Kirchberg of Kitzbühel langlaufen. Dit is een tocht van bijna 15 kilometer.

Pistes

Blauwe pistes: 134 km
Rode pistes: 129 km
Zwarte pistes: 17 km

Totaal:

Liften

39 Sleepliften
36 Stoeltjesliften
14 gondels

Positieve en negatieve punten

+        Familievriendelijk skigebied
+        Ingesteld op de Nederlandse vakantiegangers
+        Uitbundige après-ski

–        Weinig zwarte pistes
–        Een druk skigebied

Algemene feitjes over Westendorf

  • Westendorf heeft tijdens de zomerperiode een prachtige bloeiende natuur
  • Westendorf is uitgeroepen tot het mooiste dorp van Europa
  • De ideale positie van Westendorf zorgt voor een goede verbinding naar de andere dorpen