Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Aschau Oostenrijk

4/5 - (4 stemmen)

Het is weer zover lekker op wintersport. Heerlijk van de piste af roetsjen zonder zorgen en even helemaal nergens aan denken behalve jij en de berg vol met sneeuw. Met het boeken van wintersport moet je, als je een goede vakantie wilt, er vroeg bij zijn. Anders zitten de beste hotels dicht bij de liften of opstap plaatsen al vol. Of helemaal perfect een hotel aan de voet van de berg waar je skiënd of boardend jouw hotel in kan als het moet of mag natuurlijk. Een van de leuke dorpjes waar je naar toe kan is Aschau in het Zillertal gebied. Het dorp ligt aan beide oevers van het Zillertal gebied en het ligt een beetje aan de achterzijde van de bergen van Zillertal.

Skie stokken aan de top van de berg met de zonsondergang op de achtergrond Sfeer

Het is een klein en charmant dorpje waar een idyllische sfeer hangt. Het ligt tussen twee wintersportoorden in en heeft één van de beste campings van Europa. Aschau is niet zoals de meeste wintersport dorpjes volgebouwd met hotels en appartementencomplexen. Er is niet echt gelegenheid tot après-ski maar in de omgelegen dorpjes wel. Het is één van de weinige dorpjes die normaal is gebleven in vergelijking met de andere dorpjes in het gebied.

Indeling

Het is niet echt een groot dorp en er is dus ook niet veel te vinden aan winkels of restaurants. Maar er is wel een hoop gezelligheid aanwezig met diverse (niet veel) restaurants en een supermarkt voor als je zin hebt om zelf te koken of voor de lunch of het ontbijt. De gezelligheid wordt ook geuit tijdens kerst met verschillende muziekavonden. Ook is er een skiverhuurbedrijf aanwezig om jouw benodigdheden te huren om alles compleet te maken. Ook ligt het dorpje ideaal als het gaat om verplaatsen naar andere skigebieden met de bus of trein. Dan ben je er in een relatief korte tijd. Het dorp ligt dus perfect om alles van het Zillertal gebied te willen zien en vanaf te skiën.
Aschau heeft sinds kort een dal afdaling en dat is natuurlijk perfect zo hoef je niet eerst nog een bus te pakken om naar jouw hotel te gaan. Vanuit Aschau heb je toegang tot verschillende skigebieden die makkelijk te bereiken zijn door met de lift eerst omhoog te gaan en dan skiënd er naar toe te gaan of door de gratis skibus te pakken en naar het gebied te rijden. Dus ondanks dat het maar een klein dorp is heeft het wel veel mogelijkheden.

Skigebied Aschau

Vanuit Aschau heb je verschillende opties om naar verschillende skigebieden te gaan. Je kunt naar het Hochzillertal, Hochfugen, Fugen en Spieljoch die zich aan het begin van het dal bevinden. Wat dieper in het dal heb je de iets grotere skigebieden als Zillertal Arena en Mayrhofen. Zoals je kunt lezen zijn er genoeg opties om naartoe te gaan en het is ook nog eens makkelijk om van gebied naar gebied te skiën. Hochfügen-Hochzillertal         :
Pistes
Blauwe pistes:  41   km
Rode pistes:      121 km
Zwarte pistes:   40   km
Ski Routes:         7     km
Totaal:                209 km
Liften
26 sleepliften
15 stoeltjesliften
7 gondels
geen treinen
capaciteit: 75800 pers/uur

Positieve punten en Negatieve punten

Positieve punten
– veel verschillende soorten pistes
– dal afdaling
– gebied voor iedereen van beginner tot expert
– veel gezelligheid en eetgelegenheden
– kan makkelijk naar meerdere gebieden
Negatieve punten
– Klein dorp weinig après-ski
– Dal afdaling is wel redelijk lastig
– niet zo een groot gebied
– druk punt in hoogseizoen
– kan eentonig worden het gebied

Algemene feitjes over Aschau

– Wist je dat Aschau in de zomer ook schitterend is om te zien. Je kunt dan tennissen, zwemmen, beachvolleyballen, minigolf, sauna en paardrijden en nog veel meer doen.

– Wist je dat er in de winter ook wandelpaden aanwezig zijn? Wel 40 km.

– Wist je dat Aschau zijn campings ook in de winter open houdt.

– Wist je dat het dorp ook een eigen voetbalclub heeft FC Aschau.

– Wist je dat er meerdere plaatsen Aschau heten en dat je dus goed op moet letten.Aanbieding Wintersport Aschau Oostenrijk