Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Bruck Oostenrijk

4/5 - (2 stemmen)

Wanneer u op zoek bent naar rust dan is Bruck de perfecte wintersport bestemming in Oostenrijk. Het is niet alleen minder druk in Bruck maar ook een stuk goedkoper dan de grote dorpen eromheen. Als u wilt ontsnappen van de toeristische drukte dan is Bruck de ideale verblijfsplaats voor uw wintersportvakantie. Het is ideaal om hier te verblijven omdat het veel goedkoper is dan de omliggende dorpen. Grote skigebieden zoals Kaprun en Zell Am See zijn tevens uitstekend te bereiken vanuit Bruck.

De sfeer

De sfeer in het dorpje Bruck is over het algemeen te beschrijven als rustig. Wanneer u niet van drukte houdt is een verblijfplaats in Bruck zeker aan te raden. Het is ideaal gelegen tussen de grote skipistes van Europa Sportregion. Tot rust komen zult u zeker in dit dorpje. Bruck heeft een uitstekende omgeving om mooie wandelingen te maken. Dit dorpje is klein maar daarom niet minder aantrekkelijk. De charme van dit dorpje ligt juist in het feit dat het klein rustig en intiem is.

Persoon met paarse jas lopend op een besneeuwde grond tussen dennenbomenIndeling

Bruck maakt onderdeel uit van het Europa Sportregion. Het dorpje ligt tussen verschillende omliggende grote dorpen. Het maakt deze plek dus uitermate geschikt als vertrekpunt naar omliggende grote pistes.

Hoewel het dorpje geen eigen skigebied heeft zijn de omliggende skigebieden uitstekend te bereiken. Vanaf Bruck is het slechts 4 kilometer naar de skiliften van Zell Am See. Tevens is de grote skipiste van Kaprun op 10 km afstand ook makkelijk te bereiken. Vanuit Bruck rijden er ook altijd gratis skibussen naar deze gebieden.

In de avond kan er heerlijk gedineerd worden in een van de uitstekende restaurantjes die Bruck u te bieden heeft. Ook zijn er een aantal gezellige terrasjes waar u heerlijk kunt ontspannen en van de omgeving kunt genieten. Aan aprés ski is er verder niet heel veel te beleven. Hier is meer mogelijkheid voor in de omliggende dorpen die makkelijk vanaf Bruck te bereiken zijn. Wel heeft Bruck iedere donderdag live muziek dat wordt gepeeld op het plaatselijke muziekpodium.

Skigebied Bruck

 Hoewel Bruck zelf geen skigebied heeft zijn er veel omliggende skigebieden waar u uw sneeuwpret niet op kunt. Vanaf Bruck zijn de skigebieden van Zell Am See en Kaprun makkelijk te bereiken. Zell Am See heeft ongeveer 77 km aan skipistes en Kaprun 61 km. Ook kunnen hier verschillende activiteiten worden gedaan zoals rodelen en langlaufen.

Positieve punten

–         Rustige omgeving

–         Uitstekend geschikt voor mooie wandelingen

–         Gratis skibus naar omliggende skigebieden

–         Kindvriendelijke omgeving

Negatieve punten

–         Geen eigen skigebied

–         Weinig Aprés ski mogelijkheden

Algemene feitjes over Bruck

–         Bruck heeft 4503 inwoners

–         Het dorpje bevindt zich op een hoogte van 757 m