Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Hinterglemm Oostenrijk

5/5 - (1 stemmen)

Oostenrijk, Frankrijk, Italië of Zwitserland genoeg landen waar je naar toe kunt om te genieten van een wintersport vakantie. Het is een soort vakantie die lekker actief is maar ook ontspannen. Je bent lekker in beweging en je hebt continu de frisse berglucht om je heen. En ook de apres-ski is iets wat de vakantie helemaal afmaakt. Het is een andere sfeer en je krijgt een andere indruk van uitgaan tijdens een vakantie of in jouw eigen stad. Het een beetje gek doen staat hier wel centraal en de muziekstijl is ook wel iets waar je van moet houden.

Sfeer

Er hangt in dit dorp een Hollands sfeertje maar wel met luxe. Er zijn veel viersterrenhotels aanwezig en er is zelfs een vijfsterrenhotel en die heet Alpine Palace- New Balance Resort. Maar tussen al deze luxe vind je ook nog betaalbare leuke kleine verblijven en hotelletjes. Ook in dit dorp is de après-ski verder ontwikkeld en kan je van de traditionele après-ski ook van de Hollandse après-ski genieten in Hinterglemm. Ook zijn er knusse berghutten waar je kunt overnachten en het echte wintersport gevoel krijgt.

Indeling

Naast het enige vijfsterrenhotel van het gebied zijn er ook genoeg andere meer betaalbare hotels in het dorp Hinterglemm. Er zijn veel après-ski barretjes en die begint in Hinterglemm al vanaf een uurtje of drie. Er zijn minder winkels aanwezig dan als bij Saalbach maar nog steeds zijn de nodige winkels er wel. Ook zijn er genoeg leuke restaurants aanwezig en ook hier is het dorp in het centrum autovrij. En door de knusse berghutten en andere kleine pensionnetjes heeft het toch nog iets van een dorp waar je verse melk uit de koe kunt krijgen bij het ontbijt en dus niet uit een pak.
Wat betreft het skiën of snowboarden zijn er genoeg liften en bussen die jou naar jouw bestemming kunnen brengen en ook weer terug kunnen brengen. Je kunt er zelfs in de avond skiën als het donker is en meedoen aan een fakkeltocht. Ook zijn er voor iedere skiër genoeg pistes om de uitdaging aan te gaan.

man in zwarte jas die 's nachts op een blauw snowboard rijdtSkigebied Hinterglemm

Hierboven is het al vermeldt dat er voor elke soort skiër genoeg pistes zijn om te oefenen of om lekker snel naar beneden te gaan. Of als je meer van de sprongen en de trucs houdt kan je ook naar één van de funparken die daar ook zijn. Het is een groot skigebied dat samen is gevoegd met die van Saalbach. Het is dus even zoeken naar jouw plekje maar deze zal je gauw gevonden hebben. Hieronder een overzicht met het aantal kilometers per piste. Om een beeld te krijgen van de grootte van het gebied.
Pistes
Blauwe pistes:  90 km
Rode pistes:      95 km
Zwarte pistes:   15 km
Ski Routes:         10 km
Totaal:  210 km
Liften
19 sleepliften
19 stoeltjesliften
17 gondels
capaciteit: 99000 pers/uur

Positieve punten en Negatieve punten

Hieronder een overzicht van de positieve punten van het dorp Hinterglemm. Het verschilt natuurlijk per persoon of je dat zo hebt ervaren. Maar de een kan het zo vinden en de ander vind het weer niet zo.

Positieve punten

– veel liften die van het dal naar de top gaan en terug.
– genoeg apres-ski
– groot skigebied met veel variatie
– autovrij centrum en makkelijk te bereiken
– prijzen zijn goed in verhouding

Negatieve punten

– heel vol gebouwd met hotels en pensions.
– met mooie dagen zijn de pistes niet meer begaanbaar.
– erg druk tijdens hoogseizoen
– heel Hollands

Algemene feitjes over Hinterglemm

– wist u dat Saalbach en Hinterglemm vaak als één plaats worden gezien.

– wist u dat het hoogste punt op 1003 meter ligt.

– wist u dat dit de ideale condities en pistes zijn voor langlaufers met 10 km aan goede langlaufpaden ook wel loipen genoemd.

– wist u dat er een avondshow is met fakkels en dat jij er zelf ook aan kan deelnemen als je ernaar vraagt.

– wist u dat het zwemparadijs Käptn Hook wel 1000 m2 zwemplezier heeft.