Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Kitzbüheler Alpen Oostenrijk

5/5 - (1 stemmen)

Het uitgestrekte skigebied van Kitzbüheler Alpen is een zeer modern opgezet skigebied met in totaal maar liefst ruim 1000 kilometer piste. Of je nu voor de grotere bekende plekken gaat zoals Hinterglemm of Saalbach, of liever naar het iets bescheidener Leogang gaat, er is voor een ieder iets wils. Niet alleen skiën, maar ook snowboarden en langlaufen kan optimaal in dit gebied.
Het is bovendien ook een heel veelzijdig gebied, waar het ook in de zomer prima vertoeven is. Het is dan aangenaam warm maar niet te heet en er is meer dan genoeg te doen. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk wandelen en fietsen. Alleen al in Leogang ligt er wel 400 kilometer aan voetgangers pad waar je naar hartenlust kunt wandelen. Ook fietsen of mountainbiken is heerlijk in deze regio.

Man met skipak op een piste Steden en dorpen

Hinterglemm
Saalbach
Leogang
Kitzbuhel

Wintersport

In de Kitzbüheler Alpen kun je heerlijk wintersporten. De drie wintersportgebieden Hinterglemm, Saalbach en Leogang zijn namelijk ontzettend ‘complete’ wintersportgebieden. In alle gebieden is er ten minste 200 kilometer aan pisten aanwezig, waar men zich naar hartenlust kan uitleven. Zowel voor beginners als voor gevorderden is er genoeg te beleven. De kleinsten onder ons vermaken zich heerlijk in de vele funparken die het gebied rijk is.
Ook langlaufen kan heel goed in de prachtige gebieden. Ook voor deze sporters liggen er kilometers aan vermaak te wachten in de Kitzbüheler Alpen.
Bovendien zijn de prijzen vaak ook erg goed te doen. Zeker Leogang, dat kleiner is en lager ligt dan Saalbach en Hinterglemm, kan best voordelig uitpakken wanneer u op aanbiedingen let, maar sowieso kost een wintersport reis je niet de kop wanneer je voor deze locatie kiest. Saalbach is weliswaar iets duurder, maar alsnog erg goed te doen. Zeker als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt.

Natuur en cultuur

De Kitzbüheler Alpen in het algemeen en de dorpjes die binnen het gebied vallen, worden over het algemeen geassocieerd met wintersport. Dat kan je er natuurlijk ook heel goed doen, maar de natuur is ook zeker de moeite waard. Zeker in het voorjaar en in de zomer zijn de Kitzbüheler Alpen zeker een bezoekje waard. Wist je bijvoorbeeld dat Leogang, wel 400 kilometer aan voetgangers pad heeft? Ook fietsen en mountainbiken kan hier natuurlijk naar hartenlust. Zowel voor beginnelingen als voor gevorderden zijn er leuke en uitdagende parcours af te leggen.

De dorpjes zelf zijn rustiek en authentiek. Je kunt er vaak lekker winkelen en de restaurants zijn er goed. Je hebt luxere restaurants waar je echt een avondje uit bent maar er zijn ook wat meer casual opties waar je goed kunt eten met je gezin. De après-ski activiteiten verschillen per dorp. In Leogang is wat dat betreft eigenlijk niet zoveel te beleven, maar in Hinterglemm en Saalbach is de après-ski echt heel leuk en kun je elke avond een zeer gezellige avond hebben met de andere gasten. In Saalbach wordt dan de hele winter carnaval gevierd, dus daar is zeker altijd wel genoeg te beleven. Je kunt dus gelukkig ook kiezen of je voor een rustigere optie gaat of dat je juist graag wil feesten.