Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4 goede apré ski plaatsen

5/5 - (1 stemmen)

Mensen op de top van besneeuwde bergen In Oostenrijk kan je heel goed apré skiën na een lange en leuke dag op je skiën. Vanaf een uur of drie gaan de skibars open en kan je er gezellig drankjes doen. En goed aprés-skidorp moet gezellig zijn en er moeten verschillende tenten zijn waar uitgekozen kan worden. Oostenrijkers hebben een reputatie als het gaat om de gezelligheid van de aprés-ski.

Ischgl

Met stipt op nummer 1 is het dorp Ischgl, je hebt veel keuze uit verschillende uitgaansgelegenheden en de sfeer is heel goed. De slogan in dit drop is ´´Relax. If you can….´´. Het dorp wordt ook wel het Ibiza van de Aplen genoemd, dit zegt al genoeg toch? Het heeft niet alleen een grote skigebied maar heeft ook een uitgebreide entertainment-programma. Hier kunnen de feestbeesten tot in de late uurtjes doorgaan met feesten. Zo heb je kroegen als Kuhstall en Trofana Alm waar je goed de apres ski kan beleven. Kuhstall is de place to be in Ischgl, je hebt hier de traditionele aprés-ski inclusief de foute Duitse hirts. Ook heb de wereldberoemde club Pacha er zitten waar je een heel goed feestje kan mee pakken. Na al dat gefeest en gedanst hebben de meeste mensen honger en gaan ze massaal naar de Burger King voor een burger of patatjes. Ischgl doet er alles aan om hun imago zo goed mogelijk te behouden, zo komen er meerder keren per jaar beroemdheden die een optreden verzorgen. Bijvoorbeeld Elton John en Kylie Minouge. In Ischgl hoef je je niet te vervelen, je hebt er 50 restaurants, 36 bars en 18 discotheken. Het nadeel aan een vakantie hier in Ischgl is dat het niet goedkoop is. De prijzen van bijvoorbeeld liftkaarten en overnachtingen liggen ver boven het gemiddelde.

Gerlos

Een klein dorpje dat bestaat uit een rij hotels en kroegen aan een doorgaande weg. Maar wordt gezien als een echt feestdorp, waar je gezellige aprés-ski heb. Door de gezellige feestjes die je elke avond hebt, is dit een populaire dorp geworden. Een kroeg die opvalt is Cin Cin. Dit is een houten Schirmbar waar je s’middags al lekker kan gaan feesten. De Nederlanders zijn hier ook op de goede plek, er komen vaak artiesten als Gerard Joling en Rob Ronalds langs die er een gezellig feestje van maken. Ook heb je een bar waar veel duitstalige muziek wordt gedraaid dit is Lugi’s Turbobar. Een populaire bar is de Little London, een kleine versie van de London Pub in Kirchenberg. Hier komen veel Nederlanders, en wat Duitsers en Oostenrijkers. Veel Nederlandse gezelligheid maar ook de echte aprés-ski hits komen voorbij. In Gerlos heb je 17 restaurants waar je heerlijk kan eten voor dat je een avondje gaat stappen. 7 bars en 1 Discotheek. Genoeg keuze dus voor een gezellig avondje.

St. Anton am Arlberg

Een populaire aprés-ski dorp waar altijd weer genoeg mensen heen gaan om te feesten. De populariteit komt vooral door de grote afwisseling in het muziekaanbod, zo heb je volksmuziek maar komen er ook dj’s langs. Je hoeft je er in ieder geval niet te vervelen. Moosewirt is een populaire plek in St. Anton am Arlberg. Hier gaat in een skiseizoen ongeveer 5000 liter bier per dag over de toonbank. Er wordt hier lekker foute muziek gedraaid en er zijn veel Nederlanders te vinden. Ook heb je de Krazy Kanguruh, hier is het vanaf drie uur s’middags al open en groot feest. Als je lekker aan de cocktails gaat dan moet je naar de Bar Cuba, die mag je hier niet missen.

Westendorf

Westendorf is eigenlijk een stukje Nederlands, maar dan in een ski gebied in Oostenrijk. In dit dorp kom je genoeg Nederlanders tegen en zijn de feesten gezellig op z’n Hollands. Begin van de avond als iedereen klaar is met skiën, gaan ze allemaal rondom de oefenpiste naast het centrum staan. Hier heb je beroemde Nederlandse zangers peter Beense en Rob van Holland. Het publiek gaat lekker los en er wordt een groot feest van gemaakt. S’avonds heb je natuurlijk ook nog genoeg andere feesten waar je heen kan gaan. Populair zijn de kroegen Moskito en Karat. Hier krijg je veel foute meezingers, lekker Nederlands dus. Als je niet zoveel zin hebt in heel veel Nederlanders dan is Westendorf niet wat voor jou, omdat dit één en al Nederlanders zijn.