Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Söll

4/5 - (4 stemmen)

Söll is een bekende hotspot onder de Nederlandse wintersporters en is een traditioneel Oostenrijks ski dorp. Het dorpje hoort bij het grote skigebied SkiWelt. Skiwelt is het grootste skigebied van Oostenrijk en je hebt de beschikking tot 280 km pistes. Het dorpje is erg gezellig en er is een bruisende apres ski. Het dorpje en het gebied zelf is erg geschikt voor kinderen. De blauwe en rode pistes zijn namelijk erg breed. Als beginnend wintersporter ben je hier dan ook perfect op je plek. Doordat het zo een groot skigebied is, is het ook leuk voor gevorderden. Het gebied is direct gelegen aan de Hohe Salve. Vanaf dit punt kan je in alle richtingen skiën van de SkiWelt.

Sfeer

De sfeer in het dorpje is erg gezellig en de apres ski is levendig. Er zijn meerdere apres ski barretjes die tot de late uurtjes doorgaan. Het dorp kenmerkt zich aan de beschilderde huizen en dat niet met de auto in het centrum mag rijden. Dit is natuurlijk erg fijn voor gezinnen met kleine kinderen, zodat je lekker in de avond kan wandelen. Het dorp is dus geschikt voor gezinnen en voor de onvermoeibare wintersporters. De apres ski is over het algemeen Engels talig.

Indeling

Een paar minuten rijden buiten het dorp ligt de grote gondel Söll-Hochsöll. Dit is een gondel die je binnen zeven minuten boven op de berg brengt. Vanaf dit punt (Hohe Salve) kan je allerlei kanten op. De hellingen op deze kant van de berg zijn over het algemeen noordelijk gelegen en de sneeuw blijft daarom lang goed. In het centrum van het dorpje is een oefenpiste met een vlakke helling. Beginners en kinderen zullen hier hun eerste bochtjes leren maken. Het gebied kent veel skischolen en skiverhuur bedrijven en beschikt dus over alle standaard faciliteiten. Op een aantal avonden kan je rodelen en skiën. Het gebied kent ook veel leuke en mooie wandelroutes.

persoon in blauwe jas en groene broek met zwarte en rode sneeuwbrilPistes

Blauwe pistes: 134 km

Rode pistes: 129 km

Zwarte pistes: 17 km

Totaal: 280 kilometer totaal

Liften

39 sleepliften

36 stoeltjesliften

14 gondels

Positieve punten

–       Gezellig skigebied

–       Leuke apres Ski

–       Geschikt voor kinderen

Negatieve punten

–       Minder geschikt voor gevorderden

–       Druk skigebied