Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Ski Arlberg

4/5 - (1 stemmen)


Rode sneeuwski's op sneeuwin dit artikel krijg je wat meer informatie over één van de meest populaire skigebieden in heel Oostenrijk. Dit skigebied heeft Arlberg en ligt bij de twee bekendste plaatsen Sankt Anton am Arlberg en Lech. Deze plaatsen waren in eerst nog losse skigebieden van elkaar maar nu hebben zij dit samengevoegd met gondels en skiliften om zo een enorm skigebied te krijgen. Er zit zo’n 20 kilometer tussen het meest noordelijke plaatsje en het meest zuidelijke plaatsje.

Elk dorp is anders

Verder heeft elk dorp weer zijn eigen karakters. Zo heeft het ene dorp meer shopgebieden en kunnen mensen meer bij een terras zitten en genieten van wat drankjes. Het andere dorp is wat meer gericht op de ski-activiteiten en staat alles in het thema van de sport. Aangezien de dorpjes zo dicht bij elkaar liggen kan je dus makkelijk van dorp wisselen. Hierdoor kan je dus ook van verschillende pistes wisselen om de sport nog leuker te maken. Zo is het leuk om met families meer bij dorpjes te zitten die kindervriendelijk zijn, met vrienden bij de aprés-ski te zitten en voor de ervaren skiërs bij de moeilijke pistes te zitten.

De pistes

Zoals al eerder was verteld is dat bij elk dorp zijn eigen pistes heeft. Hierdoor is er voor iedereen een piste die goed bij hem of haar past. Verder is het leuk om van piste te wisselen om zo verschillende soorten gebieden overheen te skiën. In totaal is er wel een 305 kilometer aan skigebied, enorm veel dus. Deze pistes zijn ook verdeeld in gradaties qua niveau. Voor beginners (de blauwe piste) is er de meeste aantal kilometers voor vrij gemaakt, namelijk 131 kilometers. Daarna is er voor de rode piste (wat gemiddeld is) 123 kilometer vrij gemaakt. Als laatste is er nog 51 kilometer vrij gemaakt voor de ervaren skiërs oftewel de zwarte piste. Dit is voor een zwarte piste erg groot, hierdoor trekt dit gebied ook vaak ervaren skiërs vooral bij het plaatsje Sankt Anton. Ook is er nog een groot verschil in de hoogtes van de skigebieden. Zo is het hoogste punt daar zo’n 2811 meter hoog en het laagste punt zo’n 1270 meter hoog. Dit betekent dat er heel wat af te skiën is. Maar wees gerust er zijn genoeg liften en lopende banden die je weer omhoog brengen. Verder de prijs voor een de skipassen. Zo is het natuurlijk hoe meer dagen je gaat hoe goedkoper. Voor 1 dag betaal je als volwassene €52.- euro. Voor kinderen en jeugd wordt er een mindere prijs gevraagd. Kijk ook goed online naar de skipassen om zo een lange rij te voorkomen.

Wanneer gaat het open?

Vanaf 30 november gaan de skipistes open. Dit duurt tot 28 april 2019. Dit betekent dat dit skiparadijs wel 149 dagen geopend is. Zorg er voor dat je goed bekijkt in welk deel je wilt overnachten om zo optimaal te kunnen genieten van de vakantie. Verder kan je de skipassen van te voren reserveren om zo lange rijen daar te vermijden.