Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Zillertal Oostenrijk

5/5 - (1 stemmen)

Dit gebied valt onder de oh zo bekende deelstaat Tirol in Oostenrijk en het heet Zillertal. Dit gebied is ook weer opgedeeld in drie deelgebieden. Je hebt de volgende drie gebieden Zillertal Arena, Zillertal 3000 en Hochzillertal. Onder deze gebieden vallen veel bekende dorpen, welke vooral bekend staat om de wintersport. Zo heb je Aschau, Finkenberg, Hippach, Mayrhofen en nog enkele andere dorpjes die in het gebied Zillertal liggen. Echter in de zomer is er ook genoeg te doen en genoeg natuur om van te genieten. Het dal noemt zichzelf ook graag het actiefste dal ter wereld. Voor ieder is er wel een soort vakantie te vinden heel het jaar door. In de winter kan er heerlijk geskied worden op kilometers lange pistes en in de zomer kan je er lekker wandelen en zwemmen bij de mooiste meren. Voor een sportieve vakantie kan je het hele jaar door naar het gebied Zillertal. Er is meer dan 1000 kilometer aan wandelpaden en er zijn ook genoeg fietsroutes om door het prachtige, in de zomer, groene bergen te fietsen.

Steden en dorpen

Het gebied van Zillertal bestaat uit drie deelgebieden. Het is namelijk een erg groot gebied waar veel te doen en te beleven is. Zowel in de zomer als in de winter. Hieronder zijn de meest bekende dorpen die bij elk gebied horen.

persoon aan het skiën in de buurt van bomen onder witte wolken overdagZillertal Arena

Zell am Ziller
Gerlos
Königsleiten
Ramsau

Zillertal 3000

Finkenberg
Hippach
Mayrhofen

Hochzillertal

Aschau
Kaltenbach
Stumm
Fügen

Wintersport

Er is genoeg piste voor iedereen is wat je bij dit gebied wel kunt zeggen. Het Zillertal Arena gebied heeft wel 169 kilometer aan skipistes. Waarvan de meeste pistes rood zijn. Dus dat gebied is wat meer voor de gevorderden. Dan heb je het gebied Hochzillertal waar 181 kilometer aan pistes is. Waarvan ook de meeste rood zijn. Het laatste gebied is Zillertal 3000 heeft 192 kilometer aan pistes met 108 kilometer aan rode pistes. Echter in het gehele gebied is er voor iedereen wel wat. Dus voor de skiërs en de snowboarders zijn er genoeg mogelijkheden.

Voor de langlaufers is er ook genoeg aan paden, echter moet je wel opletten dat je het juiste gebied hebt gekozen. Het is namelijk zo dat het ene gebied meer aan langlaufen doet en de pistes ervan dan het andere gebied.

Een bijzonderheid in dit gebied is de stoomtrein genaamd Zillertalbahn. Dit is een trein die zowel in de winter als in de zomer rijdt. Het is wel zo dat het ene dorp groter is dan het andere dorp. En ook heeft het dorp Mayrhofen meer aan après-ski dan Stumm en zo zijn er nog wel meer verschillen. Deze kan je allemaal lezen op de pagina’s van de plaatsen zelf. Daar vind je informatie over het skigebied en verschillende filmpjes en webcams die de situatie op dat moment laten zien.

Natuur en cultuur

Ook in de zomer wordt het gebied bezocht door vakantiegangers en dan vooral door de sportievelingen en natuurliefhebbers. Er is ook veel cultuur te vinden en gastronomie en natuurlijk voor de wandelaars zijn er genoeg wandelpaden om gebruik van te maken. Je kunt in de zomer ook met een deel van de liften omhoog om vanuit daar naar beneden te lopen of om van het uitzicht te genieten.

Voor een echte vakantie wil je natuurlijk ook kunnen zwemmen en dingen doen. Er zijn in het gebied zwembaden en paradijzen waar jij je de hele dag kunt vermaken. Of maak een ritje met de Zillertalbahn of de fiets. Je kunt er ook gaan bergbeklimmen de bergen zijn daar uitstekend voor in de zomer. En qua cultuur heeft elk door wel zijn kerkjes en gebouwen maar ook andere bijzondere bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn. Dus onthoud dat ook in de zomer er leuke dingen te doen zijn in het Zillertal gebied.