Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Zell am Ziller Oostenrijk

4/5 - (4 stemmen)

Van de piste af roetsjen met de wind in je haar en gezicht. Dat heerlijke gevoel van vrijheid en de echte frisse lucht van de bergen. Het beste gevoel is dan ook wakker worden met een strak blauwe lucht en een dikke pak verse sneeuw op de piste. Dan het moment dat je bovenop de piste bent en even diep ademhaalt en gaat, dat is een heerlijk gevoel. Het plaatsje Zell am Ziller ligt in het Zillertal Arena gebied te Oostenrijk.

De sfeer

Het is een gezinsvriendelijk dorp waar je heerlijk tot rust kunt komen en geen last heeft van apres-ski overlast. Het dorpje is dus rustig maar als je zin hebt om te après-skiën dan kan dat in het dorp ernaast genaamd Mayrhofen. In het dorpje voel je het knusse sfeertje in alle winkeltjes en cafétjes en dan merk je waarom het zo gezinsvriendelijk is en knus.

Man in een wit shirt met zwarte broek die zich vast houdt aan zijn snowboard in de lucht.Indeling

Er is een hoop te doen in dit dorp maar ook op de piste zelf. De pistes horen bij het gebied genaamd Zillertal Arena waar meerdere gezellige dorpjes bijhoren. Maar bij Zell am Ziller is de bezigheid winterwandelen erg populair om te doen. Je kan er zelfs paragliden voor de echte avonturier. In het centrum zijn veel cafetjes en winkeltjes die allemaal leiden naar een leuk plein met kinderkopjes.
Ook ligt het dorpje zo dat het gemakkelijk te bereiken is met de bus of de trein en het is ook gemakkelijk om naar andere grotere plaatsen te gaan zoals Innsbruck.
Wat betreft de pistes is het handig om te weten dat er geen skilift in het centrum van het dorp is maar meer in een buitenwijk. Ook goed om te weten is dat er geen dalafdaling naar het dorp is, dus geen pistes tot in het dorp Zell am Ziller. Ook heeft het gebied een leuke lange rodelbaan die wel een ritje waard is als je wilt. Er wordt in het dorp niet echt aan apres-ski gedaan daarvoor zal je naar het dorpje ernaast moeten genaamd Mayrhofen.

Skigebied Zell am Ziller

Het dorp ligt in een beetje in het midden van het skigebied Zillertal Arena. Dat gebied verbindt weer verschillende grote steden en kleine dorpen met elkaar. Deze zijn ook prima te bereiken met de bus of de trein. Het Zillertal Arena gebied is wel één van de grotere skigebieden in Oostenrijk. Maar waar Zell am Ziller ligt zijn vooral rode pistes te vinden. Hier een overzicht van de pistes bij Zell am Ziller , Zillertal Arena:
Pistes
Blauwe pistes: 34 km
Rode pistes: 109 km
Zwarte pistes: 8 km
Totaal: 151 km
Liften
19 sleepliften
25 stoeltjesliften
12 gondels
geen treinen
capaciteit: 90900 pers/uur

Positieve en negatieve punten

Positieve punten
– Een rustig knus dorp in het midden van alles
– Veel activiteiten aanwezig
– Gemakkelijk te bereiken met ov of auto
– Mooi skigebied en goede verbindingen
Negatieve punten
– Geen apres-ski aanwezig
– Geen pistes tot in het dorp
– Skilift is in een buitenwijk
– Die kant van de pistes niet voor beginners

Algemene feitjes over Zell am Ziller

– Wist je dat Zell am Ziller de eerste toegangspoort is tot het skigebied Zillertal Arena.

– Wist je dat de natuurlijke rodelbaan daar wel 7 km lang is en tot 01:00 verlicht.

– Wist je dat daar de eerste Alpine achtbaan voor het hele gezin staat.

– Wist je dat in Zell am Ziller de oudste particuliere brouwerij van het gebied Tirol staat.

– Wist je dat er een stoomtrein van de Zillertalbahn rijdt.

– Wist je dat de minimale hoogte van Zell am Ziller 1309 meter is en de maximale hoogte 2505 meter.