Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Achensee in de zomer

4/5 - (1 stemmen)

OostenrijkEen pad door de bomen in het bos

Oostenrijk is natuurlijk het gebied dat je in de koude wintermaanden moet bezoeken voor een heerlijke wintersport vakantie. Toch is Oostenrijk niet alleen een prachtig land om in de wintermaanden te bezoeken, ook in de zomermaanden kan je fantastisch genieten van de prachtige landschappen in Oostenrijk. In dit artikel lees je meer over een schitterend plaatsje in Oostenrijk waar je prima terecht kan in de zomervakantie.

Achsensee

Tussen het enorme Rofan- en Karwendelgebergte in Tirol ligt het prachtige Achensee. Op ongeveer een kilometer afstand van dit gebergte ligt het perfecte water- en bergsport dorpje van Oostenrijk. Zowel het prachtige berglandschap als de vele meren die Oostenrijk kent, wordt in dit dorpje een perfecte combinatie gemaakt tussen beiden. Een plekje waar je terecht kan met het hele gezin.

Activiteiten

Het meer dat vlak bij Tirol ligt biedt mogelijkheden die niet op een hand te tellen zijn. Door combinatie van bergen en het grote meer is het mogelijk om in Achensee te fietsen, wandelen, suppen, surfen, zeilen, surfen, de bergtrein te nemen en spelen in een enorme speeltuin. Rondom het meer ligt een 9 kilometer lange vlakke weg van het plaatsje Maurach naar Achenkirch. Op deze weg is het ideaal om te skeeleren, te skaten, te fietsen of gewoon lekker te wandelen. Tijdens een van deze tochten kom je veel leuke speeltuinen en speelplaatsen aan het water tegen waar je even op adem kan komen om je weg daarna weer te vervolgen.

Daarnaast is het ook mogelijk om vanuit het stadje Maurach te vertrekken met een trein die je door de bergen heen rijdt. Tijdens deze treinrit kan je genieten van het prachtige uitzicht over de bergen en het helder turkoois blauwe meer dat onder aan de berg ligt. Het water van het meer is in de zomer zo’n 22 graden Celsius en dus perfect geschikt om heerlijk in te zwemmen. Ook kan je op het meer verschillende boottochten maken.

Kortom, een wintervakantie is niet het enige waar je voor naar Oostenrijk gaat, ook de zomervakanties kan je het hier uitstekend naar je zin hebben!