Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport St Anton am Arlberg

4/5 - (2 stemmen)

Sankt Anton am Arlberg is een zeer bekend en populair wintersportoord in de Alpen van Oostenrijk. Het wintersportoord ligt, net als het gelijknamige dorp, in de deelstaat (provincie) Tirol.  Voor de doorgewinterde snowboarders en skiërs is het een fantastisch  oord met uitdagende en prachtige pistes.

Het dorp Sankt Anton

Het oude dorp van Sankt Anton wordt gezien als de bakermat van het alpine skiën en heeft haar kenmerkende karakter en uiterlijk door de jaren heen weten te behouden. Hoewel Sankt Anton bekend staat om haar dure hotels en uitgaansgelegenheden, is het hier altijd gezellig en heeft u wel een prachtig skigebied tot uw beschikking.

persoon die een geleurde ski bril draagt en verder zwart gekleed is Het skigebied Ski Arlberg

Het skigebied rondom het dorp van Sankt Anton is enorm populair onder de gevorderde wintersporters en de freestylers. Dit is te danken aan het feit dat men op de Arlberg meerdere, fantastische off-piste tracks kan afdalen. Speciaal voor de freestylers zijn er echter ook nog twee funparks aanwezig in het skigebied. Deze bevatten onder andere Kickerlines, wallrides, boardercrosses en jiblines.

Voor de rest zijn er natuurlijke ook nog de blauwe, rode en zwarte pistes. Deze zijn als volgt onderverdeeld:

–          Blauwe pistes:  138 kilometer

–          Rode pistes:      145 kilometer

–          Zwarte pistes:   42 kilometer

Het skigebied beschikt uiteraard ook over diverse liften. Zo zijn er in het skigebied 35 sleepliften, 48 stoeltjesliften en 10 gondels aanwezig. Voor de mensen die graag iets anders willen doen, in plaats van snowboarden of skiën, zijn er genoeg mogelijkheden. Zo kan men ervoor kiezen om te gaan langlaufen over het langlaufnetwerk van het skigebied (dit netwerk is wel meer 40 kilometer lang). Ook is er de mogelijkheid om een wandeling te maken over een van de wandelroutes van het uitgebreide wandelnetwerk van Sankt Anton (meer dan 70 kilometer aan wandelroutes).

Après-ski in de omgeving

St Anton is de geboorteplaats van après-ski. Dit fenomeen is namelijk uitgevonden in de Mooserwirt. Deze tent is meerdere malen uitgeroepen tot beste  après-skitent van Oostenrijk en wordt ook wel ’de moeder van de après-ski’ genoemd. Echter zegt de Mooserwirt zelf dat het waarschijnlijk de slechtste berghut van Arlberg is. De Mooserwirt opent haar deuren elke dag om 16.00 uur en dan barst het feest los. Echter is het na een paar uur feesten toch tijd voor het einde, de Mooserwirt sluit haar deuren namelijk (op de meeste dagen) al om 20.00 uur.  Voor de mensen die graag nog door willen feesten, zijn er nog andere après-ski gelegenheden in de buurt die hun deuren pas (veel) later sluiten. Zo zijn de Crazy Kanguruh (jonger publiek dan in de Mooserwirt), Heustadl (tiroler muziek), Sennhütte (Doordeweeks (behalve woensdag) live muziek) en Piccadilly (centrum van Sankt Anton). Mocht u echter nog door willen / kunnen gaan na 23.00 uur dan kunt u altijd nog naar de Postkeller (onder hotel Post), Kandahar night club (schuin tegenover Postkeller) en Murrmel om lekker door te feesten tot in de vroege uurtjes.

Faciliteiten in het skigebied

–          25 skischolen (met ruim 450 skileraren)

–          90 restaurants

–          42 bars / cafés

–          4 discotheken

–          94 hotels (met, in totaal, 4048 hotelbedden en 10871 toeristenbedden)

–          3 supermarkten

–          Concertzaal

–          Bank

–          Fitness centrum

–          Openbare sauna & zonnebank

–          IJsbaan

–          Curling

–          Rodelbaan

–          Overdekt zwembad

–          Indoor tennis & squashbaan