Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Kaprun Oostenrijk

4/5 - (2 stemmen)

Oostenrijk is een populair land als het gaat om wintersport naast Frankrijk en Zwitserland. Bekende plaatsjes in Oostenrijk zijn dan ook Hinterglemm, Saalbach, Zell Am See en Zell Am Ziller. En zo heeft elk land wel zijn bekende plaatsen als het om wintersport gaat. Kaprun in Oostenrijk is één van de bekendere plaatsen en daar is ook genoeg te beleven naast het skiën of snowboarden. Maar het gaat natuurlijk uiteindelijk om het skiën en snowboarden en dat kan goed in Kaprun.

De sfeer

Het is een typisch dorp maar het heeft wel iets bijzonders het is namelijk een aantrekkelijk dorp voor nationale skiteams en snowboardteams. Het dorp heeft dus een sportieve uitstraling maar ook gezelligheid. Sinds 2000 is Kaprun erg streng als het gaat om liften, want in dat jaar was er een enorme brand in een kabeltrein met veel gebeurtenissen er omheen en dit willen ze natuurlijk niet nog een keer. Dus de liften zijn extra veilig en er wordt veel aandacht aan besteedt. Nu hangt er een gezellige maar sportieve sfeer en met een prachtige omgeving.

man in wit en zwart jasje die een oranje en geel snowboard rijdt Indeling

Het is in de omgeving prachtig wandelen maar het dorp zelf heeft ook genoeg leuke activiteiten die je kunt doen. Je kunt er zelfs in de winter naar het mountainbikegebied en je daar helemaal laten gaan in dat gebied op een mountainbike. Maar naast dat het een sportief dorp is kan je er ook in het vrijetijdscentrum terecht waar je kunt zwemmen en fitnessen. Voor overdag is er dus genoeg te doen naast het skiën en snowboarden. In de avond kan je ook de gezelligheid voortzetten in enkele après-ski bars, want wat betreft de après-ski stelt het niet heel veel voor maar het is wel gezellig en het is er wel aanwezig. Het dorp staat bekend om zijn restaurants en leuke cafés. Maar vooral om het lekkers die ze daar serveren namelijk de schlankheidsbechers of te wel ijs met yoghurt en fruit is erg bekend.
Wat betreft het skigebied heeft het dorp een eigen skigebied maar je kunt vanuit het dorp ook makkelijk andere gebieden bereiken via de liften of met de skibus. Het gebied van het dorp zelf is een gletsjer die erg veel gevarieerde soorten pistes heeft voor iedereen van gevorderd tot beginner. Er is een dal afdaling aanwezig waardoor je gelijk naar het dorp toe kan.

Skigebied Kaprun

Het gebied Zell Am See – Kaprun wordt één van de mooiste gebieden van Oostenrijk genoemd. Er zijn daar dus ook veel leuke dorpjes waar je kunt verblijven en het gebied bestaat uit enkele deelgebieden waarvan er één Kaprun is. Je kunt ook nog naar de gebieden Schmittenhohe, Kitzsteinhorn en nog wat kleinere gebieden. Het maakt namelijk deel uit van het grote geheel Zell Am See. Om een beetje duidelijkheid te krijgen over wat voor pistes we het hebben en welke lengtes is hieronder een overzicht van de pistes en de liften. Ook zijn er genoeg funparken aanwezig en langlaufpaden. Overzicht van Zell Am See –Kaprun skigebied.

Pistes
Blauwe pistes: 61 km
Rode pistes: 48 km
Zwarte pistes: 29 km
Totaal: 138 km

Liften
20 sleepliften
17 stoeltjesliften
12 gondels
Capaciteit: 85635 pers/uur

Positieve en Negatieve punten

Ook dit gebied heeft zijn voordelen en dingen die meezitten. Natuurlijk wat voor de één een voordeel is, is voor de ander misschien een nadeel. Maar ook dit gebied zal zijn nadelen en voordelen hebben.

Positieve punten

– Mooi skigebied met veel variatie voor iedereen
– andere skigebieden zijn goed bereikbaar
– niet al te druk
– dal afdalingen naar het dorp

Negatieve punten

-weinig après-ski
– met de bus naar de liften
– het Kaprun gebied moeilijk voor beginners helemaal bovenaan
– de gletsjer is erg populair dus erg druk

Algemene feitjes over Kaprun

– Wist je dat de grootste fun slope ter wereld zich in Kaprun bevindt.

– wist je dat daar een Volvo ICE CAMP aanwezig is waar alles van ijs en sneeuw is gemaakt

– wist je dat er een groot kuuroord in de buurt is van het dorp.

– wist je dat je er ook kon snowkiten en klimmen.

– wist je dat het gebied eerst Europa Sportregion heette.