Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Hopfgarten im Brixental

5/5 - (1 stemmen)

Hopfgarten im Brixental is een plaatje dat ligt aan de voet van de Hohe Salve. De Hohe Salve is een Oostenrijkse berg die gevonden kan worden tussen Kufstein, Wörgle en Kitzbühel. De berg staat ook wel bekend als uitzichtspunt. In het dorp is er een ontspannen sfeer en dat komt waarschijnlijk door het feit dat Hopfgarten het zonnigste dorp is in de Kitzbüheler Alpen. Met slecht 1 lift kun je bij SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental komen. Een ontzettend groot gebied om te kunnen skiën en snowboarden. Hopfgarten is daarnaast ook een van de betere op het gebied van langlaufen. Voor zowel de skiërs, snowboarders en langlaufers kun je hier dus genoeg vinden. Het heeft ongeveer 5500 inwoners en hiermee is het een van de grootste dorpen van het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental.

Sfeerman in zwarte jas lopen op besneeuwde grond tijdens zonsondergang

De sfeer is ontzettend gezellig en ontspannen in dit plaatsje. Het is een zonnig dorp als het vergeleken zou worden met andere dorpen. Voor de echte feestgangers is het niet het perfecte dorpje, want er zijn weinig mogelijkheden tot Après-ski. Enkele dorpen verderop zijn beter geschikt voor de feestgangers die liever willen feesten en après-skiën. In totaal heeft het 18 restaurants, 10 bars en cafés en 2 discotheken.

Het is ook een geschikte plek als je met kinderen wil gaan wintersporten. Mocht je je kinderen even zat zijn dan is er een kinderopvang en een skikinderopvang te vinden. Zijn je kinderen echter oud genoeg om mee te wintersporten dan zijn er kinderliften en een lopende band lift.

Indeling

De indeling van Hopfgarten is vrij goed. Zowel de mogelijkheid om er te komen en de faciliteiten. In totaal heeft het 2 hotels en 3 supermarkten in de buurt. Het is te bereiken met de auto vanaf Utrecht en is slechts 909 kilometer rijden. Je kunt er dus binnen 9 uurtjes zijn. Het is ook mogelijk om met de trein te gaan, want het treinstation is direct bij het dorp. Met het vliegtuig kun je er kopen via München. Het is dan echter wel 125 KM naar Hopfgarten.

Er zijn enkele mogelijkheden om off-piste te skiën in Hopfgarten, op eigen risico natuurlijk. Voor de minder goede skiërs onder ons is het ook mogelijk om naar een van de twee skischolen te gaan. In totaal zijn er 50 skileraren, is er een oefenweide en wordt er zelfs skiles gegeven in het Nederlands. Een privé skiles kan al genomen worden voor 55 euro.

Natuurlijk zijn er buiten het skiën en snowboarden om ook nog genoeg dingen te doen. Zo is er een openbare sauna om even lekker warm te worden na het skiën. Er is een fitness centrum en de mogelijkheid tot massages om je spieren even los te maken. Je kan er ook paragliden, wandelroutes nemen en curlen. Rodelbanen zijn er ook genoeg te vinden, want er is in totaal 10 kilometer aan rodelbanen te vinden.

Pistes

Blauwe pistes: 134 km

Rode pistes: 129 km

Zwarte pistes: 17 km

Totaal: 280 kilometer totaal

Liften

39 Sleepliften

36 Stoeltjesliften

14 gondels

Positieve en negatieve punten:

+ Gezellig skigebied met veel zon

+ Veel pistekilometers

+ Goed geschikt voor jongere kinderen

– Niet sneeuwzeker

– Minder interessant voor gevorderde skiërs.

Algemene feitjes

  • In totaal 2952 bedden in het dorp
  • Van de 2952 zijn 377 bedden hotelbedden.
  • Het heeft 5300 inwoners.