Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Hippach Oostenrijk

4/5 - (2 stemmen)

Krijg jij ook van die kriebels als het wintersportseizoen weer begint? Wetende dat het weer tijd wordt om alle skispullen of andere spullen uit de kast te halen en een week lang de frisse lucht in. Lekker een lange week sporten en dan bijkomen in een sauna of verwarmd zwembad. Maar natuurlijk ook lekker eten en de gezelligheid van de après-ski mag ook niet vergeten worden. Het knusse van lekker warm tegen elkaar aankruipen in de avond en overdag de hitte van de inspanning. En elke bekende plek heeft wel zijn eigen charme. Maar de bekende landen in Europa zijn Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. In Oostenrijk ligt een leuk dorp genaamd Hippach en als je verder leest kom je meer over het gebied en het dorp te weten.

Sfeer

Het is een waar skioord waar jij je in bevindt als je naar Hippach gaat. Het dorpje ligt aan de oever van het riviertje de Ziller en heeft een mooi dorpscentrum. Het dorp is wel wat groter dan bijvoorbeeld het dorp Aschau maar het heeft nog wel een echte dorpssfeer. Met zijn eigen karakteristieke trekjes. Het dorp heeft ook wel een romantische uitstraling door het skioord uiterlijk. Het dorp is vooral langgerekt en ligt dus vooral langs de rivier wat de sfeer nog iets romantischer maakt.

Man met gele jas die zijn kind met roze skiuitrusting opwachtIndeling

Het dorp Hippach heeft genoeg faciliteiten als het gaat om restaurants, barretjes en cafeetjes en genoeg keuze dus. Ook is er in het dorp een bioscoop aanwezig en een discotheek. Dus wat betreft het echte uitgaan is Hippach misschien niet de beste keuze maar het kan wel, want je hebt ook genoeg cafeetjes en barretjes die ook erg gezellig zijn. Ook is er een supermarkt aanwezig en een bank. Twee handige bedrijven die het net even wat makkelijker maken om te betalen of wat lekkers voor op te piste te kopen. Er is ook een bakker aanwezig waar je dus vers brood vandaan kan halen. Wat betreft het skiën heeft het gebied een goede verbinding met het Zillertal 3000 skigebied waar je naar toekan met de gondel aan het begin van het dorp. Vanuit dat skigebied kan je de gebieden Mayrhofen en nog wat andere leuke gebieden bereiken. Ook heeft het dorp een dal afdaling, echter deze is wel zwart en dus niet voor de beginner. Maar er zijn genoeg mogelijkheden om het dorp te bereiken. Ook zijn er mooie wandelpaden aanwezig voor de mensen die niet kunnen skiën of snowboarden. Langlaufen kan ook erg goed in dat gebied en andere skigebieden zijn op veel manieren bereikbaar zodat jij je niet hoeft te vervelen.

Skigebied Hippach

Het dorp Hippach heeft samen met de omliggende dorpjes hun skigebieden samengevoegd tot één groot skigebied genaamd Zillertal 3000. Dus als je met de lift omhoog gaat dan kan je vanaf daar naar verschillende dorpjes skiën of boarden om iets te drinken of even uit te rusten en dan weer verder te gaan met de tocht. Je kunt natuurlijk ook met een skibus naar een ander gebied gaan die niet via het Zillertal gebied te bereiken is. Ook hiervoor is het dorpje Hippach goed gelegen.
Over het gebied Zillertal 3000 is het volgende bekend:
Pistes
Blauwe pistes:  53 km
Rode pistes:      108 km
Zwarte pistes:   31 km
Totaal:  192 km
Liften
29 sleepliften
21 stoeltjesliften
11 gondels
geen treinen
capaciteit: 153420 pers/uur

Positieve punten en negatieve punten

Positieve punten
– pistes voor ieder niveau
– makkelijk te bereiken met de auto
– echt Oostenrijks dorp met een gezellige sfeer
– goede busverbindingen
– dal afdaling naar het dorp
Negatieve punten
–  drukte in hoogseizoen
– niet voor de après-skier
– zwarte dal afdaling
– niet veel te doen
– soms groene pistes door ligging dorp

Algemene feitjes over Hippach

– Wist je dat in Hippach één van de weinige dorpjes nog is die typisch Oostenrijkse chalets heeft en nog de echte dorpssfeer uitstraalt.

– Wist je dat je in het dorp een speciale skikinderopvang had.

– Wist je dat je er ook kan paragliden en er is een openbare sauna.

– Wist je dat er ook enkele bezienswaardigheden aanwezig zijn in het dorp Hippach die zeker een bezoek waard zijn als je er tijd voor hebt.

– Wist je dat het lied Stille nacht vanuit Hippach de hele wereld heeft veroverd.