Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Zell Am See Oostenrijk

4/5 - (6 stemmen)

Er zijn in Europa genoeg landen en zeker genoeg plaatsen waar je kunt genieten van de winter. Het is weer eens wat anders dan lekker warm op het strand liggen luieren. Wintersport is ook een vakantie waar je tot rust komt maar dan op een andere manier. Je bent namelijk actief bezig in de sneeuw en je hebt continue heerlijk frisse lucht. Dat is dus ook een manier om heerlijk tot rust te komen.

De sfeer

Het stadje Zell Am See heeft een authentieke sfeer en geeft ook een bijzonder gevoel. Je bent omringd door bergen en het stadje heeft een eigen skigebied. En het centrum is zo ingericht dat het autovrij is en daar kan je dus vrij lopen en genieten van de gezelligheid. Er zijn veel terrasjes aanwezig met af en toe leuk uitzicht op een meer.

Indeling

In het stadje is veel te vinden en te doen. Door het autovrije centrum is het er erg leuk om te après-skiën. Het is ook erg populair onder jongeren maar ook de wat oudere jongeren, omdat er zoveel gelegenheden zijn om van de piste de kroeg in te gaan en van de gezelligheid en de warmte te genieten. Er is ook een schaatsbaan in de buurt als de Zellersee is bevroren daarnaast heb je ook genoeg activiteiten die je daar kunt doen. Er is een bioscoop, zwembad, tennis/squash banen, rodelbaan en nog veel meer andere leuke sportgelegenheden en vermaak. Wat betreft het uitgaan heb je wel zes discotheken en meer dan twintig cafés. Dus genoeg plekken om plezier te maken en een drankje te drinken. Ook zijn er ongeveer 90 restaurantjes aanwezig waar je lekker kunt eten en de gezelligheid kunt starten. Daarnaast worden er wel eens kroegentochten aangeboden. En voor de dames kan je er ook goed winkelen voor als je nog een leuke outfit nodig hebt.
Nog iets over de skigebieden. Het stadje heeft een eigen skigebied maar je kunt ook met de gratis skibus naar een gletsjer en nog een ander skigebied.

persoon die op met sneeuw bedekte berg staatSkigebied Zell Am See

Het stadje zelf heeft een eigen skigebied en verschillende dal afdalingen naar het stadje toe genaamd Zell Am See. Maar er zijn ook nog verschillende gebieden in de buurt, want zo heb je de Maiskogel een ander skigebied waar je naartoe kunt met de gratis skibus. Of je kunt naar de gletsjer van Kitzsteinhorn in Kaprun. Kaprun is een dorpje in de buurt van Zell Am See. Daarnaast zijn er ook veel routes voor langlaufers speciaal voor hen. Voor de skiërs en snowboarders zijn er genoeg afdalingen om de sportieve vakantie mee te vullen. Het skigebied bestaat uit drie deelgebieden hieronder een indeling van de grootste van de drie de Schmittenhohe.

Pistes
Blauwe pistes: 25 km
Rode pistes: 27 km
Zwarte pistes: 25 km
Totaal: 77 km

Liften
9 sleepliften
10 stoeltjesliften
7 gondels
Capaciteit: 45540 pers/uur

Positieve en Negatieve punten

Elk gebied heeft zijn positieve punten en dingen die je leuk vindt en dat de vakantie heel leuk maakt. Maar elk gebied heeft ook zijn negatieve punten waar je van denkt dat had beter gekund of anders.

Positieve punten

– een dal afdaling naar het dorp toe
– eigen skigebied
– Veel après-ski
– autovrij centrum
– andere gebieden in de buurt voor de variatie

Negatieve punten

-veel jongeren dus weinig rustige plekken
-veel korte pistes en weinig uitdaging voor de gevorderden
-niet hele duidelijke weg aanduidingen
-door lage ligging af en toe slechte sneeuw in het dalgebied

Algemene feitjes over Zell am See

– wist je dat Zell am See ook een mooie camping heeft waar je kunt verblijven.

– wist je dat je ook in Zell am See met de snowscooter de piste af kunt gaan.

– wist je dat in de buurt van Zell am See er een groot winkelcentrum en wellnesscentrum aanwezig is.

– wist je dat er ook gevoetbald wordt in Zell am See bij voetbalclub FC Zell am See.

– wist je dat het hoogste punt van het gebied Zell am See op +/-3029 meter ligt.