Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport St. Johann

4/5 - (5 stemmen)

De plaats St. Johann ligt ongeveer 670 meter hoog in een zonnig dal tussen de Kitzbüheler Horn en de Wilder Kaiser. Het ligt direct aan de voet van het nabijgelegen skigebied. St. Johann is niet alleen bekend door het wintersportgebied, maar ook door de vele cafés, bars, pubs, discotheken en skithutten. St. Johann draagt de naam van een heilige uit van de nationale geschiedenis.

Sfeer

Als je van shoppen houdt, heeft het prachtige centrum van St. Johann je genoeg te bieden. Een gezellig bezoekje aan de stad zorgt voor weinig hinder, omdat het doorgaande verkeer wordt omgeleid door een tunnel. Je hebt dus vrijwel geen last van drukke files in het centrum. In tegenstelling tot Kitzbühel betaal je je niet scheel in St. Johann. De stad heeft redelijke prijzen en een gezinsvriendelijke opbouw. Als je gastvriendelijkheid wilt combineren met goed eten, een bruisend nachtleven en natuurlijk veel skiplezier is in St. Johann op de juiste plek!

Groene dennenbomen aan de rand van een afdaling met sneeuw onder een skilift Indeling

Alhoewel St. Johann een goed bruisend nachtleven heeft, ben je hier voor een uitbundige après-ski niet aan het goede adres. Een lekker warm glühwijntje drinken na een middagje skiën is daarentegen wel goed te doen. Dit kun je zowel bij de piste als onderaan de lift doen. Als je meer op zoek bent naar een groot après-skigebied kun je beter naar Kitzbühel gaan.

Het dorp ligt op een kruispunt van verschillende bergdalen. De inwoners van St. Johann doen hun uiterste best om de oorsprong van het oude centrum te behouden en de historische bebouwingen te beschermen tegen een overvloed van uitlaatgassen. Om deze reden is het verkeer in de stad beperkt.

Het is goed vertoeven voor de vele toeristen die in St. Johann aankomen. De rustieke kroegen en de traditionele koffiehuizen op het centrale plein dragen hierin bij. Dit is allemaal leuk en aardig, maar je komt natuurlijk om te skiën! Men wilt wintersporten en wil hiervoor de juiste mogelijkheden hebben. De regio van St. Johann beschikt over 60 kilometer aan pistes en een maximale hoogte van 1700 meter.

St. Johann is een perfecte plek voor families. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen terecht bij de kinderopvang en de voorzieningen hier voor het kind zijn optimaal. Er zijn verschillende oefenliften en afdalingen die geschikt zijn voor kinderen.

Ook is er rekening gehouden met de wandelaars. Rondom St. Johann ligt meer dan 100 kilometer aan wandelgebied die elke dag sneeuwvrij worden gemaakt. Elke route leidt tot een prachtige plek. Het zal hoe dan ook geen teleurstelling worden! Na het wandelen kun je je vermoeide benen laten rusten in het welnesscenter van St. Johann. Hier kun je heerlijk een baantje trekken of tot rust komen in de sauna.

Skigebied St. Johann

Het skigebied is vooral ingericht voor de minder ervaren skiër. De ruime 60 kilometer aan pistes zijn vriendelijk voor de minder ervaren skiër. De uitdagende pistes zijn in de minderheid. Ondanks dat St. Johann niet hoog gelegen is, is het skigebied wel zeker van sneeuwval. Dit komt doordat de meeste hellingen zich bevinden aan de noordkant.

Voor de langlaufer is er ook genoeg te beleven in St. Johann. Er is meer dan 250 kilometer beschikbaar gesteld voor loipes. Bij het startpunt zijn er kleedkamers speciaal voor langlaufers en is er de mogelijkheid om materiaal te huren. Een aanrader is de Rummler-route. Dit is een afwisselende loipe die je naar de voet van het gebied Wilder Kaiser brengt.

Pistes

Blauwe pistes: 23 km
Rode pistes: 31 km
Zwarte pistes: 6 km

Totaal: 60 km

Liften

8 Sleepliften
4 Stoeltjesliften
3 gondels

Positieve en negatieve punten

+        Een gezinsvriendelijk gebied
+        Groot gebied aan wandelroutes
+        Groot gebied aan loipes voor langlaufers

–        Relatief een laag aantal kilometers aan pistes
–        Weinig gebied voor de ervaren skiër
–        Laaggelegen gebied, vereist veel skiliften om op de top te komen

Algemene feitjes over St. Johann

  • De stad is vernoemd naar een heilige uit de nationale geschiedenis
  • St. Johann heeft 8500 inwoners en maar liefst 517000 overnachtingen per jaar
  • Het benedictijnenklooster in St. Johann staat op de lijst van Unesco werelderfgoederen