Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Lech

5/5 - (1 stemmen)

Lech een wintersportbestemming voor iedereen! Lech wordt de bekendste wintersportbestemming genoemd en dat is niet gek, want iedereen heeft hier een geweldige vakantie. In Lech kunnen de beginnende, maar ook de vergevorderde wintersporters zich uitstekend vermaken. Daarnaast is het voor de Langlaufers ook een geweldig gebied om je vakantie door te brengen.

Lech is werkelijk een geweldig dorp en de perfecte plek om je wintersport vakantie door te brengen. Lech heeft zeer hoge sneeuwzekerheid en de omgeving van dit dorp is schitterend.

Skigebied Arlberg


man in groene jas snowboard rijden op besneeuwde berg overdagHet skigebied in Lech wordt gezien als één van de meest toegankelijke wintersport gebieden. Dit gebied is namelijk zeer gevarieerd als het gaat om de moeilijkheidsgraad van de pisten en wandelgebieden.

Het skigebied Lech heeft in totaal 119 kilometers aan piste. Deze Pistes zijn verdeelt in Blauwe pistes, Rode pistes en Zwarte pistes. De blauwe pistes zijn 47 km lang, de rode pistes 57 km lang en de zwarte pistes 15 kilometer lang. Er zijn in dit gebied dus genoeg mogelijkheden voor elk soort skiër.

Lech is deel van Ski Arlberg. Ski Arlberg overkoepelende naam voor drie skigebieden. Deze gebieden zijn allemaal aan elkaar aangesloten, in totaal heeft dit skigebied 333 kilometer aan pistes. Dit gebied is door zijn enorm lengte aan piste één van de grootste en belangrijkste gebieden van Oostenrijk. Ski Arlberg bestaat uit de skigebieden Lech, Wart-Schröcken en St. Anton.

De skigebieden Lech en Wart-Schröcken met elkaar verbonden, je kan dus op de skies van het één naar het andere gebied skiën. Dit gebied is aan elkaar verbonden sinds 2013, samen zorgen deze gebieden voor 176 km aaneen lopende pistes.

Het skigebied St. Anton is niet aangesloten met Lech. Van Lech kunt u wel in het gebied St. Anton komen, dan moet u met de auto naar dit gebied toerijden.

Het voordeel van deze aaneen gesloten gebieden is dat er één skipas is voor alle drie de gebieden, dit scheelt natuurlijk enorm veel gedoe.
Het skigebied Lech is ten opzichte van St. Anton en Wart-Schröcken wel het beste skigebied. Lech heeft brede pistes en dit is voor vele skiërs erg positief. De carvers kunnen namelijk op grote snelheid makkelijk bochten maken op deze pistes. Ook de faciliteiten in dit gebied zijn erg goed. De skiliften zijn relatief nieuw en erg comfortabel door onder andere de stoelverwarming.

In het skigebied Arlberg is het hoogste punt 1793 km. Als u op wintersport vakantie gaat in Lech moet u zeker op dit punt zijn geweest. Vanaf dit punt kijkt u namelijk uit over de gehele omgeving, echt een adembenemend gezicht. Dit hoogste punt noemt met Valluga en het ligt in het gebied St. Anton.
Wanneer u op deze berg bent geweest snap u meteen waarom dit gebied zo geliefd is bij freestyle skiërs. Dit gebied bied namelijk enorm veel uitdaging, van stijlen pistes tot scherpe bochten, deze skiërs kunnen zich hier helemaal uitleven. Wanneer u ook iets van deze uitdagende pistes wilt meebeleven, ga dan met een ski gids op pad. Deze ski gids kan u alle fantastische plekken laten zien in dit gebied, deze tocht zal echt de moeite waard zijn.

In het skigebied Arlberg heeft geweldige pistes voor elke soort wintersporter. Naast deze pistes bied dit gebied u nog veel meer. Dit skigebied beschikt namelijk ook over een funpark. Dit is een plek waar u al uw stunt kunt oefenen.

In het skigebied Lech kan elke beginnende skiër zich zeer goed vermaken. Lech is echt dé plek waar deze beginner zich kan gaan ontwikkelen en kan gaan genieten van de prachtige pisten. Daarnaast zijn er enorm veel mogelijkheden voor de ervaren skiërs. Dit gebied heeft namelijk enorm veel uitdagende pistes, hoge afdalingen en scherpe bochten. Bent u nu niet echt van het skiën kunt u hier ook heerlijk langlaufen. Dit prachtige gebied bied genoeg mogelijkheden en het weer is hier altijd lekker.

Kortom het ideale gebied voor elke wintersporter!

Après-skiën


U kunt heerlijk genieten van alle wintersport activiteiten, maar uw vakantie is niet af zonder een goed avondje Après-skiën. Lech is een geweldig plek om te Après-skiën met ‘klasse’. In dit gebied zijn er namelijk vele sjijke barretje. Op de piste beginnen mensen al met het drinken van Champagne. U heeft in Lech vele mogelijkheden, zo kunt u kiezen voor een goed avondje dansen of voor een rustige en gezellige avond. Een plek waar u in uw vakantie in ieder geval één keer moet zijn geweest is Fux. Deze club ligt direct aan de rivier en wordt de coolste plek van Lech genoemd. In Lech is het Après-skiën iets meer ingetogen, maar zeker heel gezellig.
Wanneer u echt alles uit de avonden wilt halen, dan is mijn advies om naar St. Anton te gaan. De Après-ski mogelijkheden die ze hier hebben, zijn werkelijk fantastisch.
St. Anton heeft vele Après-ski mogelijkheden. Zo treden er is sommige clubs en barretjes soms artiesten op. Er is in dit gebied ook vaak sprake van ‘kroegentochten’. De gezelligheid is te vinden in elke club daar, u kunt zelf de keuze maken waar u de avond door wilt brengen. Voor de rest zou ik zeggen.. Ga de Après-ski in St. Anton ontdekken! U zult er een geweldige tijd beleven.

Overnachten in Lech


Lech heeft een prachtige Oostenrijkse charme, dit komt omdat het in tegenstelling tot Zürs (het buurdorp) geen hoteldorp is. Lech heeft vele prachtige accommodaties. Er zijn in dit dorp drie vijfsterrenhotels, zeven viersterrenhotels met een hoge kwaliteit en achtendertig normale viersterrenhotels. Door het grote kwaliteitsaanbod wat Lech geeft hoort Lech bij het Elitaire label ‘Best of the Alps’.

In Lech en St. Anton  zijn ook genoeg accommodaties te vinden in de gemiddelde prijsklasse. U kunt dat alsnog genieten van de charme van dit dorp en hoeft toch niet enorm veel geld uit te geven.


Lech is in één woord genieten!


Lech is de perfecte plek voor een onvergetelijke wintersportvakantie. Met haar sneeuwzekerheid en prachtige omgeving in Lech werkelijk adembenemend. In dit gebied kan elke wintersporter zijn of haar hart ophalen.
Zien wij u binnenkort in Lech?