Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Bad Kleinkirchheim

4/5 - (4 stemmen)

Bad Kleinkirchheim is een Oostenrijks dorp gelegen in de provincie Karinthië, dit is een provincie gelegen in het zuiden van Oostenrijk. Het is een uitermate geschikt gebied om te skiën, in de winter valt er genoeg sneeuw waardoor genoten kan worden van de vaak rustige pistes. Daarom is deze locatie uitermate geschikt voor gezinnen die op zoek zijn naar een relaxte wintersportvakantie. Het dorpje zelf is niet heel groot en heeft een populatie van ongeveer 1900 mensen. In de winter is het hier wel iets drukker, dit zorgt ervoor dat er een gemoedelijke sfeer hangt en dat het niet heel druk is op straat. Men moet hier dan ook geen grote Après ski verwachten. Daarom is deze locatie voor jongeren en mensen die zoeken naar feestje niet geschikt, wel zijn er een aantal barretjes.Dennenbomen bedekt in de sneeuw

Skigebied

Het skigebied rondom om het dorpje bedraagt ongeveer 103 kilometer aan pistes, het hoogste punt ligt op 2055 meter en het laagste punt op 1100 meter. Het is over het algemeen een rustige locatie dit is te merken aan de skiliften, hiervoor staat meestal geen lange rij, tevens zijn de liften wat ouder maar werken deze nog steeds prima. Er zijn een aantal pistes die zeker de moeite waard zijn voor ervaren skiërs. Gelukkig zijn er genoeg andere pistes die het mogelijk maken dat men die nog geen expert is op de latten ook gemakkelijk kan skiën. Door de verscheidenheid aan pistes kan iedereen zich daarom vermaken. Ook zijn er een aantal eettentjes boven op de berg, zodat u lekker na de lunch naar beneden kan glijden

Naast het skiën

Er is naast het skiën genoeg te doen, zo kan men aan de voet een kuuroord bezoeken. Dit gebied staat bekend als redelijk prijzig, tijdens een luxe vakantie mag dan een bezoekje aan een kuuroord zeker niet ontbreken. Verder is er de mogelijkheid om in het dorpje te eten. In de zomer zijn er een aantal grote wandel en fietspaden, in de winter zijn deze wat moeilijker begaanbaar. Verder zijn er verschillende sportaccommodaties aanwezig, zoals een tennisbaan en een zwembad.

Skiwedstrijd

Elk jaar wordt er een skiwedstrijd gehouden voor de wereldbeker. Dit evenement zorgt ervoor dat er meer mensen op het dorpje afkomen. De FIS Ski worldcup downhill is een leuke extra bezienswaardigheid tijdens uw vakantie. U kunt de deelnemers van dichtbij meemaken, doordat het gebied een aantal steile pistes heeft is het uitermate geschikt voor een dergelijke wedstrijd. U kunt tijdens u verblijf zelf de piste ontdekken, zo kunt u zich meten met de beste skiërs en kunt u zelf uw eigen wedstrijd houden.

Verblijfslocaties

Doordat het dorpje Bad Kleinkirchheim zich richt op een duurder segment zijn de hotels en appartementen ook duurder. Dit brengt tevens veel luxe met zich mee. Men kan dus genieten van de beste hotels, deze zijn uitgerust met zwembaden, zowel binnen als buiten. Een verwarmd buitenbad is daarom heerlijk, omdat vaak de zon schijnt in het gebied is dit prima uit te houden.

Top 5 luxe verblijven

1 Hotel Pulverer
2 Harmony Hotel Kircherheimerhof
3 Hotel Trattlerhof
4 Hotel Nockresort
5 Ortners Eschenhof