Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Fügen Oostenrijk

5/5 - (1 stemmen)

Het eerste dorpje dat op uw pad komt wanneer u Zillertal bereikt is Fügen. Het kleine en intieme Fügen zal meteen indruk maken en zeker uw hart veroveren. De brede pistes zorgen ervoor dat Fügen uitstekend geschikt is voor kinderen. Overdag is Fügen uitstekend geschikt voor families. Voor alle leeftijdsgroepen is er wel wat te beleven.  Want ook voor de feestliefhebbers is Fügen een uitstekende wintersport bestemming.

Sfeer

In Fügen zul je een winters familiegevoel ervaren. De pistes op het skigebied Spieljoch is uitstekend geschikt voor families. Het is een levendig dorpje met tevens een leuk centrum met restaurantjes, winkeltjes, bars en discotheken. Verder is Fügen the place to be voor de après-ski liefhebbers.

Indeling

Vanaf de westzijde van Fugen loopt een lift die leidt naar het centrale punt van het dorpje. Hier ligt het centrale skigebied die de Spieljoch. Dit is een skipiste van ongeveer 20 km. Fugen hoort bij het skigebied Hochzillertal-Hochfugen. Waar er ook een tal van wintersportmogelijkheden zijn. In het dorpje zijn er ook andere activiteiten zoals

In het dorp zijn leuke restaurantjes, winkels, bars en discotheken te vinden. Hier kun je ook terecht voor Après ski. Wellnes: overdekt zwembad plus sauna. Andere activiteiten zoals rodelbaan, natuurijsbanen. Een wat bijzondere activiteit in Fügen is paragliden. U zult uw ogen uitkijken. En de uitzichten zullen uw adem benemen. Ook om na een lange skidag lekker tot rust te komen kunt u genieten van sauna’s en een overdekt zwembad.

groep mensen op besneeuwde berg overdagSkigebied in Fügen

Het skigebied in Fügen bestaat uit het ski gebied Spieljoch. Dit kan voor de ervaren skiër iets te klein zijn maar is uitstekend geschikt voor de familie. De mooie brede pistes maken het heel kindvriendelijk. Voor de ervaren skiër is het aan re raden om via Fügen naar Hochfugen te gaant. Die ligt op 12 km afstand van Fugen. Er is tevens een verbinding van Hochzillertal en Hochfugen. Dit geeft toegang tot ruim 166 km aan pistes.
Pistes
Fügen- Spieljoch
Blauw 1,4 km
Rood 18,4 km
Totaal: 19,4 km
Liften
3 sleepliften
3 stoeltjesliften
2 cabineliften

Positieve punten en Negatieve punten

positieve punten
– Veel en gezellige après-ski mogelijkheden
– Kindvriendelijk
– Aansluiting op Hochzillertal
– Veel activiteiten buiten het skiën om
Negatieve punten
– Niet voor de daredevils
– Snel uitgekeken op de skipistes
– Te klein voor de ervaren skiër

Algemene feitjes over Fügen

–        In Fügen kunt u 1 keer per week nachtsskieën

–        Fügen heeft een Thermen 3000 zwembad

–        Fügen vroeger het industriële centrum was van Zillertal