Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sölden-Hochsölden Oostenrijk

4/5 - (1 stemmen)

Sölden-Hochsölden is een zeer diverse locatie. Het is niet alleen skiën, maar veel meer. Echter is het wel sneeuwzeker skiën. Het is een zeer levendig stuk van Oostenrijk, met maar liefst 150 kilometer pistes! Het gebied geeft afwisseling voor elke skiër, beginner of gevorderd. Het gebied ligt in het Ötztal en er wordt bij de pistes vaak verwezen naar Sölden, omdat daar alle après-ski vooral plaatsvind. Het is ook het grootste dorp in het gebied. De andere gebieden hebben ook genoeg te bieden en zijn de moeite waard om te bezoeken.
In de zomer is dit gebied nog prachtig om te zien, er zijn enorm veel wandelroutes die uitkomen op een fantastisch uitzicht. Je kunt ook nog met de fiets het gebied door, dit geeft ook een mooie ervaring. Het is niet mogelijk om hier te skiën in de zomer, op de gletsjer.


een groep mensen die bovenop een met sneeuw bedekte helling staanSteden en dorpen

Höchsolden
Längenfeld
Sölden
Vent

Wintersport

De Big 3 zijn hét kenmerk van dit gebied. De drie bekende grote bergen zijn allemaal hoger dan 3000 meter. Deze kun je natuurlijk allemaal bezoeken. De Gaislachkogl, Tiefenbachkogl en Schwarze Schneide maken deel uit van deze Big 3. Het is wel nodig om een goede conditie te hebben om deze bergen te bezoeken. De route gaat namelijk door alle bergen en is vrij pittig. Mocht je niet zo sportief zijn of willen genieten van de rustmomenten, dat kan ook. In het gebied zijn er genoeg mogelijkheden om even pauze te nemen, omdat er veel restaurants en kroegen op de piste en in de dorpen zijn. Er liggen pistes die samen 150 kilometer tellen. Voor beginners is het wat minder divers, maar zeker voor mensen die bekend zijn met de sport en gevorderden is er elke dag weer wat nieuws te ontdekken.

Natuur en cultuur

Het skigebied Sölden-Hochsölden kent een vrij groot hoogte verschil. De 150 kilometer aan pistes is verdeeld over 1990 meter, tussen het hoogste punt van 3340 meter en het dalpunt van 1350 meter. Er zit een groot verschil tussen de dorpen. Sölden is echt een uitgaansgebied waar het elke dag tot in de vroege uurtjes feest is. Het dorp Höchsolden ligt ver boven het dal en dan direct aan de piste: perfect voor de fanatiekelingen dus. Vent is een klein dorpje wat een rust biedt die nergens anders te vinden is, dit ook omdat het wat verder van de pistes is. Längenfeld kent ten slotte een gezellige bedrijvigheid, maar niet zoals in Sölden. Dit dorp staat bekend om haar enorme mogelijkheden buiten het skiën: namelijk het Aqua Dome. De wellness biedt een ontspanning die nergens anders te vinden is. Als je in Längenfeld of Vent verblijft, wordt je gebracht en gehaald naar Sölden met een skibus.