Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Obertauern

4/5 - (1 stemmen)

Obertauern staat er om bekend dat het een van de meest sneeuwzekere skigebieden is in de Alpen. Midden in de fantastische Salzburg bergwereld op een hoogte van 1.630 m tot 2.313 vind je hier 1 kabelbaan, 19 zetelbanen en 6 sleepliften die je de perfecte condities van eind november tot begin mei bieden! Meer dan 100 kilometer aan droompistes en langlauflopen, het modernste hotelcomfort, eerste klas wellness- en fitnessaanbiedingen en het heerlijke vakantiegevoel.

Sfeer

Obertauern is een super gezellig dorp waar je een zeer goede après ski kunt doen. Dit kan zowel in het dorp als op de bergen. Overal is het altijd feest. De mensen uit het dorp zijn zeer netjes en bescheiden. Er zijn tot nu toe nog weinig Nederlanders die het dorp hebben weten te vinden en daarom is het merendeel ook Duits of Engels. Zoals gezegd is er een ruim aanbod aan hotels, pensions en gasthoven met zeer veel faciliteiten.

Skigebieden en indeling
een persoon die op een snowboard over een met sneeuw bedekte helling rijdt

In Obertauern zijn vier verschillende kleuren pistes te vinden.
Blauwe pistes            61 km
Rode pistes                35 km
Zwarte pistes               4 km
Totaal                       100 km

Naast deze pistes is er ook een funpark te vinden in dit gebied, hier kun je een halfpipe, kickers en een freeride zone vinden. Dit is voornamelijk leuk voor de stunters onder ons die net voor wat meer uitdaging gaan.

Positieve en negatieve punten

Obertauern is zeer sneeuwzeker en je kunt er in de wintermaanden dan ook altijd terecht voor heerlijke skitochten. Doordat het  nog een relatief onbekend skigebied is voor de Nederlanders, en anderen zijn er vrijwel geen wachttijden bij de skiliften. De pistes zijn ruim en veelzijdig. Een klein nadeel is dat er niet heel veel hele lange afdalingen gemaakt kunnen worden, en dat er voor de zeer ervarene skiër minder uitdaging is.

Algemene feitjes

Het skiseizoen start in Obertauern rond en nabij 16 november en eindigt 1 mei.

Zeer veel mogelijkheden voor après ski zowel op en naast de piste.

De Nederlanders die naar het skigebied zijn geweest in Obertauern waarderen het gebied met een 8,3, beoordeeld op waardering, cultuur, sfeer, skigebied, uitgaansleven, omgeving en après ski.

Voor iedere skiër is het gebied leuk, er zijn namelijk veel verschillende mogelijkheden qua afdaling. Zo kun je verschillende routes met elkaar combineren en je kunt er daarom ook gemakkelijk een hele week hier vertoeven zonder dat je de zelfde afdalingen hoeft te maken