Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Fusch an der Grossglockner

4.5/5 - (2 stemmen)

Voor een rustige uitvalbasis tussen alle grote skigebieden is Fusch de perfecte plek om heen te gaan. Het ligt slechts 10 kilometer van Zell am See en Kaprun af en is een stuk rustiger dan alle andere toeristische dorpen die er rondom heen liggen. Voor een gezellig avondje Après ski moet je niet hier zijn, want er is weinig tot geen uitgaansgelegenheid.

De sfeer

In Fush is de sfeer ontzettend rustig. Het is dan eigenlijk ook speciaal voor de rustzoekers en gezinnen met jonge kinderen. Voor het uitgaan hoef je hier absoluut niet te zijn. Voor de rest is het een rustig en pittoresk alternatief voor de hoofddorpen, maar heeft het slechts enkele voorzieningen. Voor de dagelijkse boodschappen zul je toch naar Zell am See moeten, omdat dit veel groter heeft en veel meer benodigdheden verkoopt dan dat er in Fush verkocht word. De bakker zit er wel in de buurt en natuurlijk zal ook hier een pin automaat niet ontbreken.

Indelingperson standing on snow covered mountain

Fush is, zoals aangegeven in de vorige alinea, een klein dorpje waar eigenlijk niet zo heel veel te vinden en te doen is. Voor gezinnen en rustzoekers is het wel ideaal. Het heeft toch een kleine bakker en pin automaten voor in de ochtend. ’S middags zullen de meeste mensen toch naar de grotere dorpen trekken om daar te gaan skiën. Vervolgens kun je daar ook nog je boodschappen nog even halen voordat je terug komt naar Fusch zelf. Het heeft ook nog wel een zwembad, maar daarnaast eigenlijk niets. Het dorp ligt zelf op een hoogte van 805 meter hoogte. Het heeft 1 restaurant en enkele hotels waar je kunt verblijven tijdens je tijd in Fusch.

Skigebied Fusch

 Fusch heeft in totaal maar 20 kilometer aan pistes en 3 kilometer aan langlauf loipen. Het is wel een plek waar de minste sneeuwval zal plaatsvinden. Dit komt doordat er geen bergen staan waar de wolken tegenaan kunnen hangen. Alles wat er aan sneeuw valt zal in het brede dal terecht komen. De meeste kans op sneeuw zul je tegenkomen in de maanden van januari tot en met maart. Daarna daalt het percentage kans op sneeuw naar 30%. Gelukkig heb je nog de omliggende gebieden waar de sneeuw percentages vaak net iets hoger zijn en waar je dus lekker kan skiën mocht Fusch tegenvallen met de sneeuw

Positieve punten

–         Hele rustige omgeving

–         Uitstekend geschikt voor mooie wandelingen

–         Dichtbij Salzburg

–         Kindvriendelijke omgeving

Negatieve punten

–         Weinig voorzieningen

–         Geen après ski mogelijkheden

Algemene feitjes over Fusch

–         Staat ook bekend als Pinzgau

–         Het heeft maar 690 inwoners